Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Companiile care vor evaluari mai bune sa implementeze standardele ESG

de Florin Amariei 21 Oct. 2020 1712
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) transmite celor interesati de evaluari mai bune ca implementarea standardelor ESG este importanta.

"Evaluarea companiilor romanesti este mai mica decat a companiilor din regiune, desi randamentul dividendelor este cel mai mare dintre piete. Cresterea evaluarii companiilor depinde mult si de implementarea standardelor ESG si ne dorim sa vedem o evaluare mai buna, care sa duca si la scaderea costurilor de finantare ale companiilor. Consideram ca implementarea standardelor ESG este un pilon important in planurile noastre de dezvoltare a infrastructurii bursiere in Romania. Ne dorim sa implementam cele mai bune practici internationale pe piata de capital locala prin acest parteneriat cu Sustainalytics, unul dintre liderii globali in consultanta si cercetare pentru sustenabilitate pe segmentul analizei, rating-urilor si informatiilor ESG", a spus Adrian Tanase, la videoconferinta online "Investitii responsabile si standardele ESG la BVB"
 
Prin intermediul rating-urilor de risc ESG ale Sustainalytics, obiectivele BVB sunt de a oferi majoritatii emitentilor locali o evaluare initiala, de a promova investitiile responsabile si de a scoate in evidenta importanta standardelor ESG in randul participantilor locali. Initiativa urmareste de asemenea sa incurajeze companiile locale sa isi alinieze standardele cu cele mai bune practici ESG, care au cunoscut o crestere spectaculoasa la nivel global in ultimii ani.
 
Rating-urile de risc ESG ale Sustainalytics sunt realizate pentru a ajuta investitorii sa identifice si sa inteleaga riscurile materiale ale companiilor pe care le detin si cum aceste riscuri pot afecta perfomanta companiilor. Rating-urile masoara riscurile specifice sectoriale ale companiilor si evalueaza cat de bine sunt acestea gestionate. Rating-urile sunt comparabile intre diferite industrii si ofera o dimensiune cantitativa a nivelului de risc la care companiile sunt expuse. Rating-urile de risc se impart in 5 categorii: neglijabil, scazut, mediu, ridicat si sever.
 
Bursa de Valori Bucuresti are in vedere dezvoltarea infrastructurii ESG din Romania pornind de la acest pas prin implicarea cat mai multor participanti locali, publicarea de materiale de prezentare si ghiduri pentru emitenti, dar si lansarea de produse noi.
 
Standardele ESG (Environmental, Social, Governance) reprezinta un set de norme pe care investitorii le iau in calcul in procesul investitional.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiievaluari mai bunestandarde esg

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Hanga (BVB): AeRO ajuta companiile romanesti sa creasca

de Bianca Tila
27 Feb 2023
Piata AeRo este o platforma care isi propune sa ajute companiile romanesti sa creasca. Acest obiectiv nu se opreste la perspectiva accesului la...

BVB: Companiile romanesti isi mentin prezenta in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente

de Bianca Tila
20 Feb 2023
Cele 13 companii romanesti incluse in indicii Global All Cap si Global Micro Cap, dedicati Pietelor Emergente au fost mentinute in indicii...

NYSE: Facebook se numara printre companiile ce au condus la scaderea bursei

de Bianca Tila
23 Mai 2022
Companii precum Apple, Microsoft, Amazon, Tesla, Alphabet (Google) si Meta Platforms (Facebook) au inregistrat cresteri mari in ultimii ani, incat in...

Alte 5 companii romanesti, incluse in indicii FTSE Russel pentru piete emergente

de Florin Amariei
21 Feb 2022
BVB inregistreaza un nou succes la inceput de saptamana. De data aceasta, se inregistreaza un progres consistent pentru firmele listate din Romania....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]