Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Companiile romanesti isi mentin prezenta in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente

de Bianca Tila 20 Feb. 2023 115
BVB: Companiile romanesti isi mentin prezenta in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cele 13 companii romanesti incluse in indicii Global All Cap si Global Micro Cap, dedicati Pietelor Emergente au fost mentinute in indicii internationali respectivi, potrivit Bursei de Valori Bucuresti.

"Furnizorul global de indici FTSE Russell a anuntat vineri, 17 februarie, rezultatele revizuirii semestriale a indicilor din martie 2023 cu intrarea in vigoare la data de 20 martie 2023. Toate cele 13 companii romanesti incluse in indicii Global All Cap, respectiv Global Micro Cap dedicati Pietelor Emergente au fost mentinute in indicii internationali reprezentativi. 
 
Cele 13 companii romanesti incluse in indicii pentru Piete Emergente ai FTSE Russell sunt: in indicii Global All Cap sunt incluse Banca Transilvania, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties si Teraplast, iar in indicii Global Micro Cap sunt incluse Aquila, Bittnet Systems, Bursa de Valori Bucuresti, Conpet, Purcari Wineries, Sphera Franchise Group, Transport Trade Services", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul BVB.
 
Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei, Radu Hanga, spune despre aceasta decizie ca este o reconfirmare internationala importanta, avand in vedere potentialul pietei de capital din Romania.
 
"Dupa ce majoritatea pietelor internationale de capital au scazut anul trecut pe fondul volatilitatii crescute si al impactului evenimentelor cu caracter geopolitic, este o performanta ca ramanem in forma aceasta in indicii internationali. In continuare, avem perspective foarte bune de a ne creste reprezentativitatea in acesti indici prin noile listari, precum cea anuntata de actionarii Hidroelectrica", a declarat Radu Hanga.
 
De asemenea, directorul general al BVB a spus ca mentinerea tuturor companiilor romanesti in indicii FTSE Russell reconfirma piata atractiva din Romania pentru investitorii institutionali globali.
 
"Proiectele noastre care sustin imbunatatirea lichiditatii pietei continua si amintim aici de proiectul Contrapartii Centrale, programul destinat Market Maker-ului Emitentului, cresterea continua a numarului de companii acoperite prin rapoarte de analiza in cadrul proiectului BVB Research Hub, promovarea acestor companii in randul investitorilor, implementarea standardelor ESG si suntem convinsi ca rezultatele se vor vedea si de acum inainte", a subliniat directorul general al BVB, Adrian Tanase.
 
In ceea ce priveste tara noastra, aceasta a fost promovata la statutul de Piata Emergenta din 2020. Piata de capital din tara a depasit toate recordurile de lichiditate pe toate cele trei paliere in decursul anului trecut. In acest sens, valoarea totala de tranzactionare s-a aratat peste 24 miliarde de lei pe toate pietele, in urcare cu 11% medie zilnica de 95,6 milioane de lei, +11% fata de 2021 si peste 1,67 milioane de tranzactii.
 
In Romania figurau 133.000 de investitori pe piata de capital la finalul anului trecut. La acel moment s-a subliniat un record absolut, potrivit datelor furnizate de Fondul de Compensare al Investitorilor.
 
"Toate aceste performante au fost obtinute intr-un context regional si international dificil marcat de tensiuni geopolitice si de cresterea dobanzilor de politica monetara. Intr-un astfel de context, indicele BET, care include cele mai lichide 20 de companii listate la BVB, a inregistrat la finalul anului trecut o scadere de 10,7%, iar indicele BET-TR, care tine cont si de randamentul dividendelor, a scazut cu aproape 1,9%. Prin comparatie, indicele european STOXX600 a scazut anul trecut cu 12,9%, in timp ce indicele american S&P500, cu 19,4%", se precizeaza in documentul citat.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: piata emergentaglobal all capglobal micro capcompanii romanestiindici internationalipiata de capitalbursa de valori bucurestibvbadrian tanaseradu hanga

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]