Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB, estimari in crestere pentru anul 2021

de Florin Amariei 20 Apr. 2021 1436
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a publicat estimari in crestere pentru anul 2021, semn ca piata de capital va fi profitabila in acest an pentru investitori.

Planul pentru 2021 a fost aprobat in Adunarea Generala a Actionarilor din 19 aprilie.
 
"Profitul net al BVB - individual aferent exercitiului financiar 2021 este estimat sa creasca la 10,59 milioane lei, +16%. Rezultatul net individual pe actiune bugetat pentru anul 2021 este de 1,316 lei", arata planul de afaceri pentru acest an.
 
De asemenea, BVB estimeaza inregistrarea unui profit operational de 10,76 milioane lei, cu 20% mai ridicat fata de profitul operational al anului precedent si cu o marja operationala de 35%.
 
"Veniturile din tranzactionare pentru anul 2021 au fost estimate la un nivel de 23,06 milioane lei, reprezentand 75% din totalul veniturilor operationale. Cea mai mare pondere in cadrul acestei categorii de venituri o au veniturile generate de tranzactiile de pe Piata Reglementata de actiuni (tranzactii pe piata secundara si segmentul ofertelor publice), ca si in anii precedenti. Estimarile privind veniturile din tranzactionare pe diverse categorii de instrumente financiare au fost realizate pornind de la valorile de tranzactionare inregistrate in anul 2020, ajustate cu ritmuri de crestere specifice fiecarui tip de instrument financiar, la valorile rezultate aplicandu-se comisioanele de tranzactionare aferente", arata convocatorul.
 
Veniturile din vanzarea de date bursiere sunt estimate la 2,64 milioane lei, in crestere cu 68% fata de cele realizate in anul 2020, 9% din totalul veniturilor operationale.
 
Planul de achizitii pe 2021 al BVB prevede investitii in active imobilizate corporale, necorporale, active cu drept de utilizare si rascumparari de actiuni proprii, in conformitate cu proiectele BVB pentru acest an. Astfel, bursa va investi in acest an 2,66 milioane lei in proiecte IT si operationale si 3,79 milioane lei in imobilizari corporale si necorporale.
 
"BVB planifica pentru anul 2021 investitii in 3 directii: securitatea cibernetica, riscul operational legat de platforma de operare si asigurarea suportului tehnologic pentru piata de derivate. La capitolul securitate cibernetica continuam implementarea noului plan de securitate cibernetica, operatorul BVB fiind obligat sa mentina si sa protejeze un spatiu cibernetic performant si sigur, alocand buget de investitii dedicat si personal specializat pentru operatiuni zilnice si proiecte ale domeniului securitatii cibernetice", releva documentul.
 
Bursa preconizeaza pentru 2021 cresteri ale valorilor de tranzactionare zilnice, sustinute de noi fluxuri de capital pentru investitii din partea investitorilor institutionali straini, tinand cont de includerea pietei de capital in categoria pietelor emergente, precum si de influenta unui mediu financiar si politic mai stabil decat cel din anul anterior.
 
"Se preconizeaza intensificarea tranzactionarii instrumentelor cu venituri fixe de catre companii in cautarea unei alternative de finantare, dand nastere unei piete secundare mai active. Statul roman intentioneaza sa continue vanzarile de obligatiuni de stat pentru investitorii individuali, ceea ce ar putea aduce si mai multe tranzactii pe piata", se mentioneaza in document.
 
In ceea ce priveste tranzactionarea pe piata AeRO, aceasta va deveni treptat mai activa, IMM-urile si start-up-urile vor avea acces la capital si vor fi listate pe aceasta piata dedicata. BVB subliniaza ca va continua proiectele menite sa imbunatateasca vizibilitatea acestei piete.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvbestimari in cresterebvb 2021profit bvb 2021estimari bvb 2021bursa de valori bucuresti estimari 2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]