Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Firmele romanesti listate vor beneficia de noi miliarde de euro

de Florin Amariei 21 Sep. 2020 1886
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca firmele romanesti listate vor beneficia de acum de miliarde de euro in plus, avand in vedere ca suntem piata emergenta.

"Povestea Bursei de Valori Bucuresti este, in mare parte, povestea Romaniei moderne si face parte din ADN-ul nostru national pentru ca demonstreaza capacitatea acestei natiuni de a se mobiliza pentru atingerea unui obiectiv de tara extrem de ambitios. Institutia Bursei de Valori a fost restabilita in 1995 dupa ce a fost inchisa timp de aproape jumatate de secol, imediat dupa instalarea regimului comunist in Romania. Am inceput totul de la zero. De atunci si pana acum, dupa un sfert de secol de munca si aliniere la cele mai inalte standarde, bursa romaneasca a ajuns la nivelul exigentelor impuse de pietele internationale. Nicicand in istoria recenta a tarii nu a existat un proiect economic atat de amplu care sa necesite atat de mult efort si determinare pe o perioada atat de lunga de timp. Si cel mai important aspect pe care il recunoastem si il celebram astazi este ca Romania Emergenta este mai mult decat proiectul BVB, este un proiect de tara", a declarat Radu Hanga, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.
 
Potrivit acestuia, ca urmare a promovarii la statutul de Piata Emergenta, autostrada reprezentata de piata de capital faciliteaza circulatia fluxurilor de bani oriunde in lume.
 
"Romania are o noua autostrada care ne conecteaza cu intreaga lume, nu doar cu Europa. Ca urmare a promovarii la statutul de Piata Emergenta, autostrada reprezentata de piata de capital faciliteaza circulatia fluxurilor de bani oriunde in lume. Avem astfel cea mai buna dovada care arata de ce listarea la bursa a companiilor, fie ca au actionariat majoritar de stat sau privat, reprezinta calea spre dezvoltarea economica si sustenabila a Romaniei. Continuarea procesului de listare asigura valorificarea oportunitatilor si deschide calea spre accesul la capital intr-un mod rapid si eficient. Obiectivul principal comun, atat in mediul economic cat si in cel politic, este dezvoltarea Romaniei", a subliniat Radu Hanga.
 
Conform comunicatului BVB, pentru prima data in istorie, piata de capital din Romania este inclusa, incepand cu 21 septembrie 2020, in indicii Pietelor Emergente, potrivit clasificarii furnizorului global de indici FTSE Russell. Promovarea Romaniei la statutul de Piata Emergenta dupa 25 de ani de la reinfiintarea bursei locale, institutie fundamentala a pietei de capital romanesti, reprezinta un succes fara precedent.
 
"Traim un moment istoric. Este cea mai clara si incontestabila recunoastere internationala pe care o primeste piata de capital din Romania. Este mai mult decat o validare a valorilor promovate de piata de capital, este o validare a eforturilor Romaniei de a fi inclusa intr-un univers investitional fara precedent. As dori sa le multumesc tuturor entitatilor implicate in piata de capital si autoritatilor care au fost aproape de bursa in tot acest proces. Sunt deosebit de onorat sa conduc echipa care a facut acest moment posibil si am incredere in capacitatea noastra comuna de a ne asuma si realiza obiective care sa ramana in istorie", a declarat, la randul sau, Adrian Tanase, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.
 
De asemenea, Adrian Tanase a afirmat ca Romania are sansa de a fructifica oportunitatile oferite de noul statut de Piata Emergenta pentru ca, in acest moment, sunt mai multe companii candidate care pot indeplini criteriul de lichiditate. Noi emitenti vor putea intra in indicii FTSE Russell daca vor indeplini la urmatoarele evaluari criteriul de lichiditate.
 
"Consolidarea acestui nou stat pe care l-am castigat se poate realiza doar prin cresterea numarului de companii romanesti prezente in indicii Pietelor Emergente, iar acest lucru inseamna ca vom avea companii romanesti mai valoroase si mai puternice, ceea ce va contribui la dezvoltarea economiei romanesti. Tocmai de aceea este nevoie de o stransa colaborare intre Bursa de Valori Bucuresti si autoritati, intre mediul de business si mediul politic, astfel incat sa reusim impreuna sa dublam, in urmatorii 10 ani, gradul de reprezentativitate al pietei de capital in economie, de la nivelul actual de 10% la 20% din PIB", a mai spus Adrian Tanase.
 
Din 21 septembrie 2020, Romania este inclusa propriu-zis in indicii Pietelor Emergente potrivit clasificarii realizate de FTSE Russell, iar acest eveniment a fost posibil dupa ce furnizorul global de indici a anuntat, in septembrie 2019, ca Romania a fost promovata la statutul de Piata Emergenta Secundara de la statutul de Piata de Frontiera.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvbfirmemiliardeeuropiata emergenta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bursele europene inchid in usoara crestere

de Bianca Tila
19 Apr 2024
Bursele europene inchid in usoara crestere, cu o revenire la o evolutie pozitiva pe parcursul zilei. Indicele paneuropean Stoxx 600 a inregistrat...

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]