Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB inregistreaza un profit in crestere cu 90%

de Bianca Tila 11 Nov. 2022 469
BVB inregistreaza un profit in crestere cu 90%
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primele noua luni ale acestui an, Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat un profit net de 10,51 milioane de lei. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, acum BVB este in crestere cu 90%, mai exact cu 5 milioane de lei.

In ceea ce priveste profitul operational, acesta a afisat cresteri cu 80% (+3,2 milioane lei), la 8,82 milioane de lei.
 
BVB a obtinut venituri operationale mai mari cu 33% in  perioada ianuarie - septembrie 2022. Aceste rezultate sunt comparate cu perioada similara a anului precedent, respectiv 24,54 milioane de lei, crestere generata de veniturile de tranzactionare (+43%). 
 
Cheltuielile operationale au inregistrat 15,71 milioane lei, in crestere cu 16% (+2,2 milioane lei). Acestea au fost influentate de avansul cheltuielilor de personal si de alte cheltuieli operationale.
 
Pretul de inchidere al actiunii BVB a atins valoarea de 32,3 lei (+29% an/an) in data de 30 septembrie 2022.
 
In primele noua luni, BVB Grup a incheiat cu venituri operationale de 42,69 milioane de lei. Rezultatele sunt mai mari cu 31% (+10 milioane de lei) comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, influenta venind din avansul veniturilor pe segmentele cu activitate ale Grupului. 
 
In ceea ce priveste cheltuielile operationale, acestea au inregistrat 33,54 milioane de lei, in crestere cu 8% pe fondul majorarii cheltuielilor de personal si a altor cheltuieli operationale afisate pe segmentele de tranzactionare si post-tranzactionare ale Grupului.
 
De asemenea, profitul operational s-a ridicat la 9,14 milioane de lei. Comparativ cu primele noua luni ale anului trecut, acum se prezinta o crestere de peste cinci ori. In acest timp, profitul net a afisat 10,72 milioane de lei (+180%).
 
Conducerea bursei de la Bucuresti estimeaza pentru ultimul trimestru al anului ca potentialul noilor listari va fi redus de corectia pietelor, in special in sectorul actiunilor. In acest sens, BVB are de gand sa accelereze activitatile de promovare a pietei in randul investitorilor, pregatind IPO-urile in 2023.
 
Bursa de Valori Bucuresti continua sa dezvolte relatia cu piata de capital din Republica Moldova, avand in vedere succesul forumului Moldova - Romania Capital Bridges.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bvbbursabursa de valori bucurestiprofit operationalprofit netcrestere de 90%

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]