Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Prioritatea noastra este dezvoltarea comunitatii de investitori

de Florin Amariei 25 Nov. 2020 1702
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca prioritatea organizatiei in acest moment este dezvoltarea comunitatii de investitori, astfel incat firmele sa fie mai increzatoare in participarea la tranzactionare.

"Este foarte important sa avem un dialog cu companiile si sa le familiarizam cu mecanismele pietei de capital pentru ca antreprenorii sa inteleaga pe deplin avantajele acesteia. Am vazut din ce in ce mai multe companii mici si mijlocii care acceseaza piata de capital si sper ca acest trend sa continue. Prioritatea numarul unu a Bursei de Valori Bucuresti este dezvoltarea comunitatii locale de investitori, astfel incat sa avem o participare mult mai mare a populatiei din Romania la piata de capital", a spus Tanase.
 
Acesta a participat la evenimentul online "Atragerea de capital prin bursa si drumul catre reusita", organizat de Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR), in parteneriat cu USH Pro Business, informeaza un comunicat al ARIR.
 
La randul sau, Daniela Serban, presedinte si cofondator al ARIR, a subliniat ca unul dintre obiectivele asociatiei este sustinerea dezvoltarii pietei de capital si extinderea comunitatii companiilor listate la bursa.
 
"Piata de capital este locul unde surplusul de bani intalneste cererea de bani si aici vorbim de miliardele din depozitele bancare din Romania, din conturile fondurilor de investitii, ale fondurilor de pensii sau de investitorii straini care sunt in cautare de noi oportunitati de investitii. Oportunitatile pe care piata de capital le ofera companiilor in cautare de noi surse de finantare sunt foarte mari, iar cei care au depasit cu brio aceasta perioada de criza pot beneficia de ele. Ei vor fi cei care pot sprijini revenirea pietei de capital si a economiei in general", a afirmat Daniela Serban.
 
Alexandru Stanean, CEO TeraPlast, a semnalat, in cadrul evenimentului, ca anul acesta a fost unul exceptional pentru companie, incepand cu includerea ei in indicele principal al Bursei. Totodata, TeraPlast a fost una dintre cele trei companii romanesti incluse in indicii FTSE Russell, in timp ce randamentul adus investitorilor a fost de 96%.
 
"Ne-am bucurat de o lichiditate record sprijinita si de performanta operationala care a dat incredere investitorilor in bursa. Faptul ca suntem prezenti pe piata de capital de peste 12 ani ne face sa fim increzatori in piata de capital din Romania. Ne-am dori sa nu fim singura companie din domeniul materialelor de constructii listata pentru ca bursa are nevoie de cat mai multi emitenti si perspectivele sunt foarte bune", a punctat Alexandru Stanean.
 
Prezent la eveniment, Giacomo Billi, CEO Alive Capital, a atras atentia ca in Romania este nevoie de investitii in domeniul energiei regenerabile, un domeniu care ia amploare in toata Europa si unde exista deja investitorii foarte activi.
 
"Planurile Alive Capital sunt de a investi in unitati de productie de energie regenerabila existente si de a dezvolta altele. Aceasta strategie a fost definita pentru a ne putea consolida pozitia in piata. Pentru a sustine financiar obiectivele nu am accesat niciodata linii de finantare sau de credit insa, pentru a dezvolta si capitaliza compania la momentul prezent si pentru a ne sustine planul de afaceri destul de ambitios, am ales ca forma de finantare o emisiune de obligatiuni. Consideram ca este cea mai eficienta forma pentru noi si putem vorbi chiar despre conceptul de 'green bond' pentru prima data in Romania", a spus Billi.
 
ARIR este o organizatie non-guvernamentala si non-profit care a fost infiintata cu scopul de oferi emitentilor actuali si potentiali o platforma pentru dezvoltarea profesionistilor in relatia cu investitorii (IR) si pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici in comunicarea cu investitorii si in guvernanta corporativa. A fost infiintata in noiembrie 2018 si are ca membri companii listate, companii cu potential de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionisti in relatia cu investitorii, precum si consultanti.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvbprioritateinvestitori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

BVB a deschis in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de luni. Rulajul se cifra la 6,2 milioane de lei dupa 50 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]