Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB si Depozitarul Central lanseaza Platforma Inrolare Investitori

de Bianca Tila 08 Aug. 2022 948
BVB si Depozitarul Central lanseaza Platforma Inrolare Investitori
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central lanseaza Platforma Inrolare Investitori, alaturi de Aurachain si eVote, conform unui comunicat remis Agerpres.

Conturile de utilizator, care se deschid prin intermediul platformei, aduc un aport important investitorilor. In prima faza, acestia trebuie sa parcurga un proces de identificare a persoanelor fizice. 
 
Cu ajutorul platformei, investitorii pot participa si vota online la Adunarile Generale ale Actionarilor organizate de companiile listate la BVB. 
 
Ulterior, platforma Inrolare Investitori va fi folosita si in alte scopuri, precum facilitarea unor servicii destinate investitorilor si accesarea de la distanta a unor servicii oferite de Depozitarul Central.
 
"Episodul pandemic pe care l-am traversat a lansat una dintre cele mai interesante provocari: digitalizarea accelerata, in toate domeniile. Depozitarul Central a investit dintotdeauna masiv si sustinut in automatizare si digitalizare pentru a asigura servicii de o inalta calitate, dar mai ales pentru a furniza solutii in beneficiul si pentru confortul clientilor nostri. 
 
Astfel ca lansarea Platformei Inrolare Investitori, cu acces spre serviciul de vot electronic eVOTE, este o etapa fireasca in dezvoltarea, optimizarea si modernizarea serviciilor oferite partenerilor Depozitarului Central. Aceasta platforma va fi perfectionata si completata cu toate facilitatile de care are nevoie un investitor, in functie de oportunitatile pe care le vom identifica. 
 
Ne bucuram sa putem oferi, alaturi de Bursa de Valori Bucuresti, acest serviciu atat de important si util pentru toti actorii implicati in piata de capital romaneasca", a afirmat Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central.
 
In ceea ce priveste piata de capital, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti considera ca nu mai poate vorbi despre asa ceva fara a face referire la digitalizare.
 
"Proiectul care devine operational acum, Platforma Inrolare Investitori, dezvoltat cu partenerii de la Aurachain si colegii de la Depozitarul Central reprezinta un pas inainte in simplificarea accesului la piata de capital pentru investitori. 
 
Intr-o prima etapa, platforma va digitaliza procesul de participare a investitorilor la Adunarile Generale ale Actionarilor din cadrul companiilor listate la bursa si procesul de votare, realizate prin intermediul eVOTE - sistem online de participare la sedintele adunarilor generale ale actionarilor. Ulterior, beneficiile platformei vor fi extinse la dezvoltarea altor servicii digitale pentru investitori. 
 
La nivelul Bursei de Valori Bucuresti am cautat mereu sa identificam solutii tehnologice prin care sa facilitam accesul la piata de capital, atat pentru investitori, cat si pentru emitenti si cu siguranta lansarea acestei platforme vine in sprijinul lor", a mentionat directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Adrian Tanase.
 
Un pas important in directia dezvoltarii pietei de capital a fost facut prin colaborarea dintre eVote si BVB prin Depozitarul Central ca prim serviciu de utilitate al Platformei Inrolare Investitori. Astfel, se va realiza digitalizarea serviciilor oferite actionarilor companiilor listate, potrivit directorului general al Governance Partners.
 
"De azi inainte, actionarii vor avea la dispozitie o metoda simplificata de participare la adunarile generale si vor putea vota mult mai rapid punctele ce definesc viitorul companiilor in care investesc. 
 
Prin eVOTE, atat companiile, cat si actionarii acestora au siguranta ca voturile exprimate sunt numarate si calculate corespunzator. Aceasta transformare a modului de participare si vot aduce tehnologia anilor 2022 in procesul unei AGA si creeaza premise temeinice pentru aplicarea transparentei si bunei guvernante corporative specifice companiilor listate la BVB. 
 
In cea mai aglomerata perioada a anului pentru companiile listate la BVB, ianuarie-mai 2022, prin intermediul Platformei eVOTE au fost organizate 50 de Adunari Generale ale Actionarilor dintre care 37 au fost cele anuale. Toate evenimentele au fost transmise in direct, fara intarzieri intre mediul online si cel cu prezenta fizica", a mentionat directorul general al Governance Partners, Mihai Chisu.
 
Digitalizarea si automatizarea proceselor ajuta la imbunatatirea eficientei operationale, ce are un impact major pentru piata de capital din Romania.
 
"Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central au maximizat capabilitatile platformei low-code Aurachain pentru a construi Platforma Inrolare Investitori intr-un mod mult mai rapid decat ar fi permis metodele traditionale de dezvoltare. BVB va continua sa beneficieze de avantajele platformei noastre prin vizibilitatea real time asupra intregului proces, nivelul ridicat de securitate, precum si capacitatea de a face rapid modificari si imbunatatiri pentru a raspunde nevoilor din piata", a precizat Adela Wiener, Founder & CEO al Aurachain.
 
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare cu ajutorul platformelor reglementate sau sistemelor alternative de tranzactionare. De asemenea, furnizeaza o gama larga de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010.
 
Depozitarul Central pune la dispozitie servicii de administrare centralizata a conturilor de valori mobiliare, servicii de compensare si decontare a intrumentelor financiare tranzactionate pe diferite locuri de tranzactionare, servicii de decontare transfrontaliera prin legaturi stabilite cu alte CSD-uri si operatiuni de imprumut de valori mobiliare.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bvbdepozitarul centralplatforma inrolare investitoriaurachainevote

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

BVB a deschis in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de luni. Rulajul se cifra la 6,2 milioane de lei dupa 50 de minute de la debutul...

BVB: Majoritatea indicilor sunt in scadere

de Bianca Tila
15 Ian 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere pe majoritatea indicilor sedinta de luni. Rulajul la tranzationare a fost de 7,9 milioane de lei, dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]