Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB tinteste 100.000 de investitori

de Florin Amariei 15 Dec. 2021 1518
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) urmareste atragerea a cel putin 100.000 de investitori. Acest lucru ar urma sa se intample pana in 2025.

"Ne dorim foarte mult ca in patru ani sa bifam cifra de 100.000 de investitori de retail. Ma uit la ceea ce se intampla, ma uit la cifrele pe care le vedem de la Fondul de Compensare al Investitorilor si am toata increderea ca o sa atingem asta. Tot timpul am discutat despre ce e inainte - oul sau gaina - din punct de vedere al Bursei. Adica de ce nu se dezvolta Bursa cum am vrea? Ne trebuie companii intai sau ne trebuie investitori intai? Si acum ma uit cu bucurie ca viata ne da raspunsul la intrebarea asta. Adica vedem ca pozitionarea noastra ne ajuta. Ne ajuta sigur si contextul. Vedem companii ca vin tot mai mult catre Bursa si ce trebuie sa facem noi este sa ne ducem pe partea cealalta. Adica sa aducem investitori, sa aducem bani pentru a potrivi cererea care apare din zona companiilor cu capitalul care este disponibil", a spus Radu Hanga.
 
El a sustinut ca bursa este un sector complementar de finantare a companiilor, alaturi de cel bancar.
 
"Sectorul bancar are nevoie de piata de capital, pentru ca are nevoie de companii solvabile si cu acces la capital. Practic, noi cream pentru sectorul bancar clienti solvabili. Daca piata de capital se dezvolta, se va dezvolta si creditarea in Romania, se va dezvolta mai departe si piata bancara", a explicat Hanga.
 
In alta ordine de idei, presedintele BVB a precizat ca proiectul Contrapartii Centrale este foarte important pentru bursa, in conditiile in care aproape jumatate din capitalul acesteia este investit in acest proiect.
 
"Este foarte important pentru noi ca proiectul acesta sa curga conform graficului, sa inceapa sa genereze business si profitabilitate", a subliniat el.
 
Radu Hanga a atras atentia asupra faptului ca in Romania se apropie schimbul de generatii, respectiv generatia antreprenorilor care au construit afaceri din 1990 si pana in 2000, care aveau atunci 30 - 40 de ani, acum se duc catre 60 - 70 de ani.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bursabvbinvestitori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]