Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Tranzactii de peste un miliard de lei

de Bianca Tila 20 Sep. 2022 714
BVB: Tranzactii de peste un miliard de lei
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti a incheiat, luni, tranzactii in total de 1,052 miliarde de lei din care 1,018 miliarde de lei au reprezentat tranzactii cu obligatiuni, cea mai mare valoare fiind consemnata cu obligatiuni emise de Ministerul Finantelor.

In sedinta de luni, bursa a ajuns sa inchida pe rosu. Indicele principal, BET, a consemnat o depreciere cu 2,63%, pana la 11.444,88 puncte. In cazul BET-Plus, acesta arata o evolutie a celor mai lichide 37 de actiuni de la Bursa. De asemenea, indicele a consemnat o scadere de 2,55%.
 
In ceea ce priveste indicele blue-chip extins BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de titluri, a inchis pe minus cu 2,63%. In acelasi timp, indicele SIF-urilor, BET-FI a inregistrat o scadedre de 2,45%.
 
De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, a incheiat sedinta cu un recul de 2,12%. BET-NG s-a depreciat cu 3,02%, acesta fiind indicele ce masoara evolutia celor zece companii energetice si de utilitati.
 
Indicele care include 20 de companii reprezentative de pe piata AeRO, BET AeRO, a inchis pe minus cu 0,96%.
 
Cele mai tranzactionate actiuni de pe Piata Reglementata au fost cele ale OMV Petrom, cu 6,13 milioane de lei. In urma acestora au fost titlurile Fondului Proprietatea, care au generat schimburi in valoare de 4,17 milioane de lei si Banca Transilvania cu 3,58 milioane de lei.
 
Cele mai bune evolutii le-au inregistrat actiunile COS Targoviste (14,37%), Aerostar (+5,52%) si SIF 1 Banat-Crisana (+1,63%). 
 
Cele mai importante scaderi de actiuni s-au consemnat la UCM Resita (-14,58%), Condmag (-13,13%) si SIF 4 Muntenia (-7,34%).


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bvbbetactiuni tranzactionate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

BVB a deschis in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de luni. Rulajul se cifra la 6,2 milioane de lei dupa 50 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]