Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB va lista pentru prima oara obligatiuni ipotecare

de Florin Amariei 19 Iun. 2019 3194
3.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va lista pentru prima oara obligatiuni ipotecare.

Alpha Bank Romania a anuntat pe 14 mai ca a realizat cu succes prima emisiune de obligatiuni ipotecare, in valoare de 200 de milioane de euro, o premiera pentru sectorul bancar din Romania.
 
Conform comunicatului bancii, obligatiunile emise pe o perioada de 5 ani, cu dobanda variabila, sunt garantate cu credite ipotecare de foarte buna calitate si au obtinut ratingul (P)Baa2 din partea Moody's.
 
Atat investitorii institutionali locali, cat si cei internationali, precum IFC si BERD, au manifestat un interes deosebit pentru aceasta tranzactie.
 
"La aproape 18 ani de la lansarea primului imprumut pentru achizitia de locuinte, Alpha Bank Romania deschide un nou capitol pe piata bancara locala cu acest nou instrument de finantare, demonstrand inca o data capacitatile sale de pionierat", a declarat Sergiu Oprescu, presedintele executiv al bancii, la data mentionata.
 
Obligatiunile vor fi listate nu doar la BVB, ci si pe Bursa de Valori din Luxemburg.
 
"Obligatiunile ipotecare sunt instrumente moderne de finantare care vor contribui la dezvoltarea institutiilor financiare din Romania si a pietei de capital", a mai spus Sergiu Oprescu.
 
Tranzactia a fost intermediata de banca de investitii Barclays Bank PLC in calitate de Lead Manager si Alpha Finance Romania in calitate de co-manager.
 
Ceremonia de deschidere a primei sedinte de tranzactionare pentru obligatiunile Alpha Bank Romania va avea loc la BVB in data de 26 iunie 2019. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvblistaobligatiuniipotecare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

BVB a deschis in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de luni. Rulajul se cifra la 6,2 milioane de lei dupa 50 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]