Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Valoarea de tranzactionare a crescut cu 60% in primele 7 luni

de Bianca Tila 17 Aug. 2022 976
BVB: Valoarea de tranzactionare a crescut cu 60% in primele 7 luni
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Valoarea de tranzactionare cu actunile listate pe Piata Reglementata a BVB a inregistrat cresteri cu aproximativ 60% in primele sapte luni.

Afla mai multe detalii despre investitiile in actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti cu ajutorul ghidului "Raportul Special al Investitorului la Bursa"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Dupa o prima jumatate de an, lichidarea consemnata la Bursa de Valori Bucuresti se mentine la cote ridicate pe mai multe paliere. De asemenea, pe parcursul celor sapte luni s-au inregistrat cresteri semnificative, potrivit unui raport al Bursei de Valori Bucuresti.
 
Lichidarea a revenit in luna iulie la volume de vara. Acest fapt s-a realizat pe masura ce investitorii si analistii financiari asteapta inchererea sezonului de raportari financiare pentru a obtine o prima indicatie despre modul in care companiile romanesti listate vor performa in acest an.
 
In ceea ce priveste segmentul de actiuni listate pe Piata Reglementata a BVB, valoarea totala de tranzactionare a fost de 8,4 miliarde de lei, reprezentand un avans de 59,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
 
In luna iule s-au consemnat valori totale de tranzactionare cu actiuni de 872 milioane lei. Astfel, nivelul este cu 27% peste cel raportat in iulie 2021, insa comparativ cu luna iunie a acestui an este mai mic cu 31%.
 
Valoarea medie zilnica de tranzactionare cu actiuni listate pe Piata Reglementata a BVB a atins un nivel de 57,7 milioane de lei in primele sapte luni ale acestui an. Nivelul prezent inregistreaza un avans de 60,8% comparativ cu perioada ianuarie - iulie 2021.
 
In luna iulie, lichidarea medie zilnica pe segmentul de actiuni a fost de 41,5 milioane de lei. Comparativ cu luna iulie a anului trecut s-a inregistrat o crestere de 33%, dar fata de luna iunie 2022 nivelul este mai redus cu 34%.
 
In primele sapte luni, valoarea totala de tranzactionare la nivelul tuturor tipurilor de instrumente financiare tranzactionate pe Piata Reglementata a BVB a ajuns la 14,5 miliarde de lei, in urcare cu 38,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 
Valoarea medie zilnica de tranzactionare a depasit 100 de milioane de lei pentru toate instrumentele financiare. Astfel, nivelul este in crestere cu 39,9% fata de perioada ianuarie - iulie a anului precedent.
 
"Piata de capital din Romania a facut fata intr-un mod matur multiplelor provocari care s-au suprapus in aceasta perioada. Specificul bursei noastre, in care domeniile financiar si energetic sunt puternic reprezentate, a contribuit la obtinerea unor rezultate pozitive in conditiile in care alte piete sunt inca in scadere. 
 
De altfel, cea mai buna performanta la nivelul BVB a fost consemnata de indicele BET-NG, care include companiile din energie si utilitati, cu +9% in primele 7 luni. Continuarea trendului listarilor de companii la cota bursei este poate unul dintre fenomenele cele mai importante ale acestei perioade. 
 
Listarea este un pas esential in viata oricarei companii si cea mai importanta lectie desprinsa din aceste momente este ca bursa isi pastreaza relevanta indiferent de context", a declarat Radu Hanga, presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

De asemenea, diretorul general al BVB, Adrian Tanase, a mentionat ca este "un an cu evenimente relevante pentru piata de capital din mai multe directii, iar acest lucru a fost reflectat in volatilitatea pietei si in lichiditatea generata in prima parte a anului".
 
"Piata de capital din Romania a fost pozitionata mult mai bine decat alte piete dezvoltate pentru a face fata evenimentelor care au avut loc pana acum in acest an. 
 
Din perspectiva indicelui BET, piata mai are de recuperat pentru a ajunge in teritoriu pozitiv, insa prin prisma indicelui BET-TR, care include si dividendele, piata este deja pe plus si observam inca de luna trecuta o consolidare a acestui ritm de crestere. Odata incheiat sezonul raportarilor financiare, investitorii vor putea avea o prima indicatie despre modul in care companiile romanesti vor traversa aceasta perioada", a afirmat Adrian Tanase.
 
In ceea ce priveste capitalizarea companiilor romanesti listate la BVB, aceasta a ajuns la aproximativ 149 miliarde de lei la finalul pimelor sapte luni ale anului curent. Valoarea de piata a companiilor romanesti listate la BVB ajunsese anul trecut la 141 miliarde de lei, astfel rezultatul actual este usor peste cel din 2021.
 
In aceste conditii, nivelul de capitalizare actual este remarcabil avand in vedere volatilitatea din pietele de capital, riscurile externe privind evolutia pandemiei de coronavirus, inflatia in crestere, majoritatea ratelor de dobanda, cresterea preturilor la energie, disfunctionalitatile din lanturile de aprovizionare si temerile privind eventuala recesiune in pietele dezvoltate.
 
"Piata de capital din Romania a reusit sa incheie primele 7 luni in teritoriu pozitiv prin prisma indicilor de tip total return, care includ si dividendele", scrie Agerpres.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bvbvaloare tranzactionatabursa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]