Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt autorizatiile de care ai nevoie pentru lucrari de amenajari interioare

de Cosmin Enescu 20 Nov. 2014 12953
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru realizarea lucrarilor de amenajari interioare care presupun desfiintarea si reconstructia unor pereti interiori, realizarea unor goluri in planseele de beton armat sau alte schimbari ale structurii initiale ce pot afecta partile de folosinta comuna, este necesara obtinerea unei autorizatii de la primarie.

Documentatia necesara pentru a obtine unda verde este stabilita de Legea nr. 50/1991, actualizata in 2014, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si presupune obtinerea certificatului de urbanism, pe baza documentatiei tehnice si a autorizatiei de constructie.

Certificatul de urbanism – se procura prin depunerea la primarie a unui dosar ce contine: cerere tip, copii de pe actele de proprietate, memoriu explicativ privind modificarile intentionate, planul de situatie, planul de incadrare, retelele edilitare (de la Oficiul de cadastru), taxe legale, certificat fiscal. Pentru certificatul de urbanism se cer avize si acorduri de la Asociatia de proprietari/locatari, Inspectoratul de stat in constructii, Proiectantul general al constructiei, PSI, DGN, RGAB si RADET.

Autorizatia de constructie – pentru obtinerea acestui document sunt obligatorii expertizele tehnice ale constructiei in cazul interventiilor la structura de rezistenta si proiectul de executie (evaluarea lucrarilor, planurile de arhitectura si rezistenta ale constructiilor si instalatiilor). Documentele sunt elaborate de proiectantul imobilului si aprobate de Inspectia in Constructii din Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului (pentru eventualele lucrari de consolidare).

Autorizatia de constructie este necesara chiar daca nu se aduc modificari structurilor de rezistenta ale apartamentului, documentul urmand sa ateste acest lucru. Autorizatia vine in ajutorul intreprinzatorilor fara prea mare experienta, dar si a beneficiarilor, avertizandu-i astfel asupra riscurilor care ar putea sa apara in cazul efectuarii unor constructii gresite care ar afecta cladirea.

Desi obtinerea documentelor consuma timp, bani si nervi, aceste documente sunt necesare pentru siguranta constructiei si pentru evitarea unor probleme cu autoritatile, in cazul unor reclamatii. Pentru realizarea de lucrari fara autorizatie se primesc amenzi de cel putin 3,5 milioane de lei. Lucrarile de amenajari interioare trebuie de asemenea sa respecte normele si standardele stipulate in legislatia locativa in vigoare.


Ghid practic pentru amenajari interioare pentru birouri si locuinte




Tags: autorizatieautorizatie constructieamenajari interioareamenajari

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]