Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crestere a lichiditatilor la toate bursele europene

de Florin Amariei 24 Nov. 2020 1594
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vestile aparitiei vaccinurilor cu eficacitate crescuta a dus la o crestere a lichiditatilor la toate bursele europene. Tranzactiile sunt aproape toate pe plus!

Economia Uniunii Europene se va contracta cu 7,4% in 2020, dupa care va creste cu 4,1% in 2021 si cu 3% in 2022, arata previziunile de toamna publicate luna aceasta de Comisia Europeana. De asemenea, FMI a estimat ca economia mondiala va inregistra un declin de 4,4% in 2020, urmat de un avans de 5,2% in 2021.
 
Luni dimineata, indicele FTSE-100 al Bursei de la Londra a crescut cu aproape 0,50%, in timp ce indicele DAX 30 al Bursei de la Frankfurt a urcat cu 0,90%, iar indicele CAC 40 al Bursei de la Paris cu 0,95%.
 
Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,5%, ajungand la cel mai ridicat nivel din februarie, cele mai mari cresteri fiind in randul companiilor energetice si al bancilor.
 
Actiunile bancii franceze Credit Agricole au urcat cu 3,9%, dupa ce subsidiara sa italiana a lansat o oferta pentru achizitionarea bancii italiene Credito Valtellinese (Creval), in numerar.
 
Totusi, actiunile AstraZeneca au scazut luni cu 1%, dupa ce producatorul farmaceutic anglo-suedez a informat ca vaccinul anti-Covid dezvoltat cu Universitatea Oxford are o eficienta medie de 70%.
 
Este vorba despre rezultate intermediare ale studiilor clinice la scara larga realizate in Marea Britanie si Brazilia, precizeaza AstraZeneca.
 
In prezent, acest vaccin este mai putin eficient decat cele dezvoltate de Pfizer/BioNTech si Moderna, care au o eficacitate ce depaseste 90%, dupa cum au anuntat aceste companii, insa foloseste o tehnologie mai traditionala decat in cazul celorlalte doua, ceea ce il face mai ieftin si mai usor de depozitat, deoarece nu trebuie pastrat la temperaturi foarte scazute.
 
AstraZeneca a declarat in comunicat ca vaccinul sau este "extrem de eficient" in prevenirea COVID-19, mentionand ca niciun participant la studii nu a dezvoltat forme severe sau nu a trebuit internat.
 
Rezultatele preliminare se refera la studii realizate pe un esantion de peste 20.000 de persoane, dintre care 131 au contractat boala.
 
Mai precis, eficienta sa a crescut la 90% pentru un prim esantion de persoane care a primit o jumatate de doza si apoi o doza o luna mai tarziu si a scazut la 62% pentru un alt grup care a primit doua doze la o luna distanta.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bursavaccinlichiditate

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Bursa de la Bucuresti deschide in scadere sedinta de vineri

de Bianca Tila
10 Mai 2024
BVB a deschis in scadere sedinta de vineri. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,105 milioane de lei. Indicele...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa

de Bianca Tila
26 Oct 2023
OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa londoneza - London Stock Exchange, potrivit companiei. Datele arata ca este vorba de certificatele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]