Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea PIB si-a redus din ritmul accelerat

de Florin Amariei 15 Mai. 2018 4045
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Produsul intern brut a crescut in primul trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 4%, cel mai redus ritm din 2015.

Fata de acelasi trimestru din anul 2017, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 4% pe seria bruta si cu 4,2% pe seria ajustata sezonier”, a anuntat marti Institutul National de Statistica.
 
Este cea mai redusa crestere economica consemnata din al treilea trimestru al anului 2015, cand PIB a urcat cu 3,9% fata de perioada similara a anului precedent.
 
Seria ajustata sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculata ca urmare a includerii estimarilor pentru trimestrul I 2018, fiind inregistrate diferente fata de varianta publicata in 5 aprilie 2018, precizeaza INS.
 
Produsul intern brut in primul trimestru s-a mentinut, in termeni reali, la acelasi nivel cu cel inregistrat in trimestrul IV din 2017. Ultima data cand economia a stagnat comparativ cu trimestrul precedent a fost in al treilea trimestru din 2016, potrivit datelor INS.
 
Anul trecut, economia Romaniei a inregistrat un ritm de crestere de aproape 7%, datorita unei cresteri puternice a consumului populatiei, alimentat de majorarile salariale si reduceri de taxe. Autoritatile estimeaza si pentru acest an o crestere de peste 6%, dar stimulata de investitii si intrari de fonduri europene.
 
La nivelul Uniunii Europene, Romania a inregistrat una dintre cele mai mari cresteri anuale ale PIB in primul trimestru, arata estimarea preliminara publicata de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat).
 
Uniunea Europeana a inregistrat un avans anual de 2,4% in parimul trimestru din 2018, dupa o crestere de 2,7% in trimestrul precedent.
 
Cele mai mari cresteri anuale din UE in perioada ianuarie-martie 2018 s-au inregistrat in Letonia (5,2%), Polonia (4,9%), Ungaria (4,7%), Cehia (4,5%) si Romania (4,2%), in timp ce Danemarca a inregistrat singura scadere a PIB (minus 0,8%) din cele 20 de state UE pentru care sunt disponibile datele.
 
In primul trimestru din 2018 comparativ cu precedentele trei luni, avansul economiei UE a incetinit la 0,4%, fata de un avans de 0,6% in trimestrul anterior. Cea mai semnificativa expansiune trimestriala din UE in perioada ianuarie-martie 2018 s-a inregistrat in Letonia (1,7%), Polonia (1,6%), Ungaria (1,2%) si Finlanda (1,1%), in timp ce economia Romaniei a stagnat, comparativ cu trimestrul anterior.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: crestere pibcrestere economica

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]