Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doar 5,7% dintre investitorii romani si-au vandut investitiile

de Bianca Tila 05 Aug. 2022 895
Doar 5,7% dintre investitorii romani si-au vandut investitiile
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In timpul scaderilor de pe burse, doar 5,7% dintre investitorii romani si-au vandut investitiile. O marja de 60% dintre acestia au ales sa nu faca vreo miscare, iar 34% si-au majorat portofoliile, potrivit unui sondaj realizat de o platforma de investitii.

"Aproape de noi se afla investitorii cehi, din care doar 6,8% si-au vandut investitiile, in timp ce 17,8% dintre investitorii polonezi si-au lichidat portofoliile. Una dintre cauzele acestui comportament poate fi explicata pornind de la motivele pentru care oamenii investesc, iar majoritatea sunt legate de obiectivele pe termen lung", sustin autorii sondajului eToro Retail Investor Beat.
 
Peste 50% dintre respondentii romani sunt de parere ca motivuil principal pentru care investesc este securitatea financiara pe termen lung, dar si dorinta de a obtine independenta financiara. 
 
"In cazul investitorilor polonezi si francezi, principalul motiv este acelasi, dar al doilea este acela de a-si imbunatati stilul de viata. Pentru cehi, principalul motiv este de a contribui la finantarea unei fond suplimentar alaturi de o pensie de stat, urmat de dorinta de a depasi randamentul economiilor", mai arata cercetarea.
 
De asemenea, germanii sunt cei ce investesc cu gandul la un ajutor pentru pensie si securitate financiara pe termen lung. Italienii considera investitiile o metoda de a-si depasi randamentele economiilor si de a avea siguranta financiara de lunga durata. In Spania, investitiile sunt vazute ca o baza pentru siguranta de lunga durata si depasirea randamentului economiilor.
 
"De cealalta parte a Oceanului Atlantic, sondajul arata ca investitorii americani cauta prin investitii siguranta financiara pe termen lung si o modalitate de a castiga bani in plus pe langa pensie", mai arata studiul.
 
In ceea ce priveste SUA, 58% dintre familii au investitii in actiuni, procentul schimbandu-se in functie de nivelul de educatie, potrivit unui sondaj realizat de Gallup. In acest sens, 79% dintre persoanele cu studii postuniversitare detin portofolii de investitii, iar 39% dintre persoanele cu studii medii sau persoanele mai putin educate investesc in actiuni.
 
Venitul este un factor important cand vine vorba de investitii, astfel 89% dintre familiile care castiga 100.000 de dolari sau mai mult si 61% dintre cele care castiga 40.000 si 100.000 de dolari aleg sa detina investitii in actiuni. Familiile cu venituri sub 40.000 de dolari fac investitii intr-un procent de 25%.
 
Sumele de investitii difera, sondajul arata ca in SUA 52% dintre investitori detin portofolii de peste 69.000 de dolari, in timp ce in Romania doar 6,1 % se afla in aceasta categorie.
 
"Majoritatea investitorilor romani (71%) au in portofolii mai putin de 58.000 de lei, echivalentul a aproape 12.000 de euro. In aceeasi situatie se afla aproape 57% dintre investitorii polonezi si cehi. Daca ne uitam la tarile cu venituri mai mari, doar 38% dintre investitorii germani si 36% dintre cei francezi au in portofolii sub 10.000 de euro, restul avand portofolii mai mari", arata cercetarea.
 
Investitorii romani au o strategie de investitii, mai exact 32,5% cumpara sau vand active lunar, 18% saptamanal, 5,3% zilnic si 13,5% trimestrial.
 
Aproape de comportamentul nostru sunt cehii, care 34% dintre investitori tranzactioneaza si investesc lunar, 8,8% tranzactionand trimestrial. In ceea ce ii priveste pe investitorii polonezi, acestia aleg sa tranzactioneze lunar intr-o marja de 22,2% si 20,4% trimestrial. De asemenea, 21,9% dintre investitorii americani aleg sa tranzactioneze lunar, iar 30% mai rar decat anual.
 
"In pofida presiunii induse de temerile privind o eventuala recesiune sau incetinire a economiei globale, precum si de ingrijorarile legate de tensiunile geopolitice, bursele europene si americane s-au redresat in iulie. DAX - indicele german - a castigat 6,5%, CAC40 - indicele francez - a crescut cu 8,65%, iar S&P 500 cu 10% in ultimele 30 de zile. Dar pietele se afla inca intr-o zona negativa, dupa scaderile care au afectat pietele incepand cu sfarsitul anului 2021", a precizat analistul eToro, Bogdan Maioreanu.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bursainvestitiisondaj

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa

de Bianca Tila
26 Oct 2023
OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa londoneza - London Stock Exchange, potrivit companiei. Datele arata ca este vorba de certificatele...

Bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de astazi

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere pe toti indicii. Rulajul se cifra la 4,02 milioane de lei, dupa 35 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]