Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firmele listate la bursa din SUA, obligate sa asigure diversitate

de Florin Amariei 09 Aug. 2021 1462
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

SEC-ul din SUA a acceptat propunerea Nasdaq si a decis ca toate firmele listate la bursa trebuie sa asigure diversitate la nivel de conducere.

Propunerea cere companiilor ca doi dintre directori sa se identifice ca fiind femeie, respectiv reprezentant al minoritatilor sau LGBTQ+ si sa explice de ce nu au.
 
Companiile trebuie de asemenea sa faca publica diversitatea consiliilor lor de administratie.
 
Aceste reguli vor permite investitorilor sa inteleaga mai bine abordarea companiilor cotate la Nasdaq in ceea ce priveste diversitatea consiliilor", a afirmat presedintele SEC Gary Gensler, intr-o declaratie.
 
Nasdaq a anuntat ca asteapta "cu nerabdare sa colaboram cu companiile noastre pentru a pune in aplicare aceasta noua regula de listare si a stabili un nou standard pentru guvernanta corporativa".
 
Femeile si minoritatile au fost subreprezentate in conducerea companiilor.
 
Conform datelor firmei Equilar, consiliile de administratie din indicele Russell 3000 sunt la jumatatea drumului catre paritatea de gen.
 
In indicele Russell 1000, 18,4% dintre directori fac parte din minoritati subreprezentate.
 
Eforturile investitorilor de a examina diversitatea in consiliile de administratie au fost, de asemenea, impiedicate de lipsa transparentei, iar multe companii nu detaliaza genul, rasa sau etnia directorilor.
 
Parlamentarii republicani si unele companii au criticat propunerea Nasdaq si au cerut SEC sa o respinga, spunand ca ar interfera cu responsabilitatile consiliilor fata de actionari si ar putea impune noi costuri companiilor.
 
Sustinatorii persoanelor cu dizabilitati au presat atat Nasdaq, cat si SEC sa includa si persoanele cu dizabilitati in propunere, dar au fost ”respinsi”, a declarat Ted Kennedy Jr, presedintele Asociatiei Americane a Persoanelor cu Dizabilitati (AAPD), intr-un interviu acordat Reuters.
 
Nasdaq a spus intr-o scrisoare ca firmele ar putea lua in considerare si dezvalui atribute diverse, precum dizabilitatile sau statutul de veteran. Dar aceste atribute nu ar indeplini cerintele pentru o femeie sau o persoana care se identifica ca minoritate subreprezentata sau LGBTQ+.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bursanasdaqsecdiversitate conducerefirme listate bursa diversitate conducere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa

de Bianca Tila
26 Oct 2023
OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa londoneza - London Stock Exchange, potrivit companiei. Datele arata ca este vorba de certificatele...

Bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de astazi

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere pe toti indicii. Rulajul se cifra la 4,02 milioane de lei, dupa 35 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]