Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI, semnal de alarma privind o noua criza economica mondiala

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Au trecut 10 ani de la momentul in care intreaga lume a intrat in recesiune, iar fenomenul financiar a fost resimtit aproape de fiecare om in parte. Acum doi oficiali importanti ai FMI arata ca ne-ar putea astepta o noua criza economica mondiala.

Totul a inceput in aceasta vara, atunci cand Donald Trump, presedintele Statelor Unite ale Americii, a anuntat impunerea a noi taxe pe marfurile chinezesti in valoare de 34 de miliarde de dolari. Trump motiva la acea vreme decizia impunerii acestor tarife ca fiind necesara pentru a proteja securitatea nationala si pentru a contribui la reducerea deficitului comercial al SUA cu China. Asa cum era de asteptat, raspunsul Beijingului nu s-a lasat asteptat prea mult timp, autoritatile chineze anuntand la randul lor impunerea a unor taxe similare produselor venite dinspre Statele Unite. 
 
Urmarile impunerii acestor noi tarife au putut fi remarcate imediat pe cele doua piete si nu numai. Mai multe industrii au in prezent de suferit din punct de vedere financiar din cauza acestor taxe comerciale impuse reciproc de Statele Unite si China. Spre exemplu, mai multi producatori auto cu uzine pe teritoriul Statelor Unite sau Chinei au raportat pierderi financiare uriase din aceasta cauza. 
 
Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar International, a declarat in urma nu cu mult timp ca disputa comerciala intre cele doua mari puteri ale lumii va afecta aproape sigur si alte parti ale economiei mondiale.
 
Pe de cealalta parte, David Lipton, prim-adjunct al directorului general al FMI, avertizeaza acum ca “guvernele si bancile centrale ar putea sa nu fie pregatite corespunzator pentru a putea face fata turbulentelor”. De asemenea, Lipton transmite ca munca de prevenire a crizei este incompleta la ora actuala. 
 
David Lipton este de parere ca bancile centrale ar trebui probabil sa incheie perioada de explorare a masurilor neconventionale de politica monetara. De asemenea, Lipton se arata ingrijorat cu privire la spatiul de manevra pe care il vor avea guvernele, acestea fiind deja afectate la ora actuala de nivelul ridicat al datoriilor. 
 
Indiferent de ceea ce spun cei de la FMI, este evident ca trebuie sa ne pregatim pentru a infrunta o perioada mai putin roz din punct de vedere financiar. Antreprenorii ar trebui sa isi creeze un fond de urgenta pentru a nu se afla in momente de cumpana. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fmicriza mondialasuachinarecesiunedavid liptonchristine lagarde

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]