Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NYSE: Facebook se numara printre companiile ce au condus la scaderea bursei

de Bianca Tila 23 Mai. 2022 1156
NYSE: Facebook se numara printre companiile ce au condus la scaderea bursei
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companii precum Apple, Microsoft, Amazon, Tesla, Alphabet (Google) si Meta Platforms (Facebook) au inregistrat cresteri mari in ultimii ani, incat in prezent reprezinta 25% din valoarea S&P 500 in 2022.

Bursa New York, cunoscuta drept Wall Street inregistreaza scaderi majore din cauza celor opt companii enumerate mai sus. Indicele american se masoara in functie de valoarea de piata a companiilor. Asadar, gigantii se bucura de o influenta sporita. Aceste companii tindeau sa urce piata americana de capital, insa acum inregistreaza unele dintre cele mai accentuate declinuri din SUA. 
 
Apple, Microsoft, Amazon, Tesla, Alphabet (Google), Meta Platforms (Facebook), Nvidia si Netflix reprezinta 46% din pierderile suferite de indicele american in 2022, conform indicelui S&P Dow Jones. Procentul cuprinde si dividetele atribuite actionarilor.
 
S&P 500 a coborat cu aproximativ 19%, in acest an. Vechii favoriti ai investitorilor au inregistrat scaderi mult mai mari. Una dintre companiile cu pierderi este Netflix, cu minus 70% de la inceputul anului. Actiunile Meta Platforms si Nvidia s-au depreciat cu aproximativ 43%. In ceea ce priveste celelalte cinci companii, acestea au scazut cu 24% pana la 40%.
 
"Iau cu ele o buna parte din randamentele S&P 500. Este o situatie cu o singura fata deoarece aceste nume mari inseamna jumatate din indicele S&P 500", spune Anne Viceland, manager de portofoliu in cadrul companiei de investitii Easterly Investment Partners.
 
Scaderea din 2022 atinge doar 13% intr-o versiune a indicelui in care toate actiunile au o pondere egala. Tranzactiile tehnice care sunt bazate pe fundamente au inceput sa isi piarda avant anul trecut. Atunci, rata ridicata a inflatiei a dat de inteles ca nu constituie un fenomen tranzitoriu.
 
In planul investitorilor, acestia au inceput sa se bazeze mai mult pe inasprirea politicii monetare de catre Rezerva Federala. Aceasta se afla intr-o campanie agresiva de majorare a dobanzii de referinta. Evolutia actiunilor de crestere este afectata de ratele ridicate. In acest sens, evaluarile actiunilor se bazeaza pe dezvoltarea businessului. 
 
Intre 2019 - 2021, indicele bursier S&P a crescut cu 90%, Apple, Microsoft si Alphabet contribuind cel mai mult la randamente. Un exemplu bun in acest caz este Apple, actiunile urcand cu 81% in 2022. De asemenea, Microsoft s-a apreciat cu 41%.
 
Analistii sunt de parere ca era de dominatie a actiunilor Big Tech a trecut, investitorii orientandu-se in mod clar catre actiuni ieftine, de tip "value", in timp selloff-ului din 2022.
 
Indicele Russell 1000 Value a inregistrat scaderi de 10% de la inceputul anului. Acest fapt se intampla in timp ce Russel 1000 Growth, orientat spre actiuni de crestere, coboara cu 27%, conform MarketWatch.
 
"Potrivit S&P Dow Jones, actiunile care au sustinut anul acesta indicele S&P 500 sunt gigantii energetici ExxonMobil, Chevron si ConocoPhilips, cat si grupurile farmaceutice Merck si AbbVie. Actiunile celor trei companii energetice au crescut anul acesta cu 40%-43%. Totodata, actiunile Merck si AbbVie au urcat cu 20%, respectiv 12%. Saptamana trecuta, toate cele cinci companii s-au tranzactionat la multiplii mai mici raportati la veniturile stimate, prin comparatie cu indicele media S&P", scrie Mediafax.
 
Actiunile tech nu sunt singurele care trag piata in jos. Investitorii au penalizat multi dintre marii retaileri. Target si Walmart au inregistrat, in timpul selloff-ului de saptamana trecuta, scaderi de 25%, respectiv 11% intr-o singura zi pe fondul unor rezultate financiare sub asteptari. Aceste declunuri s-au resimtit si la nivelul altor piete de capital.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: wall streetscaderi bursaappleteslamicrosoftfacebooknetflixnvidiagoogleamazon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Wall Street: Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzactionate titluri

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzationate titluri de pe Wall Street. Datorita interesului atras de inteligenta artificiala,...

Wall Street a revenit in scadere

de Bianca Tila
09 Aug 2023
Wall Street a inchis in scadere marti. Rezultatele s-au afisat in conditiile in care ingrijorarile legate de sistemul bancar si de economia globala...

Wall Street a urcat la maximele ultimelor 15 luni

de Bianca Tila
18 Iul 2023
Actiunile americane s-au apreciat, indicele S&P 500 si Nasdaq au inchis tranzactiile la cel mai ridicat nivel din ultimele 15 luni, in ciuda datelor...

Wall Street afiseaza un declin din cauza ingrijorarilor din sectorul de retail

de Bianca Tila
17 Mai 2023
Dow Jones si S&P 500 au inregistrat scaderi dupa ce o prognoza pesimista a subliniat presiunea pe care consumatorii o simt din cauza cresterii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]