Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patru din zece angajati, criticati sau penalizati de superiori

de Florin Amariei 22 Ian. 2019 3913
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Patru din zece angajati romani spun ca au fost criticati sau penalizati de superiori si ca acest lucru le-a afectat motivatia.

Vestea buna este ca exista si manageri care au o abordare constructiva atunci cand cineva din echipa face o greseala. In total, 47,5% dintre angajatii romani spun ca sefii lor nu numai ca nu ii critica in astfel de situatii, dar chiar ii ajuta sa repare greseala. Restul de 12,5% dintre respondenti sustin ca nu apar niciun fel de repercusiuni atunci cand gresesc.
 
Desi nu sunt de dorit, greselile la locul de munca sunt inerente, numai 11% dintre angajatii romani spunand ca nu au facut niciodata o greseala la job, potrivit sondajului UP! Your Service Romania. Opt din zece angajati isi recunosc imediat greseala si incearca sa o remedieze, cu sau fara sprijin si numai 2% dintre angajati se absolva de vina, in timp ce 1,5% incearca chiar sa ascunda situatia de colegi sau de superiorul direct.
 
„Modul in care un manager trateaza angajatii atunci cand acestia gresesc cultiva sau distruge asumarea responsabilitatii din partea lor. Angajatii care sunt in directa interactiune cu clientii trebuie sa isi asume, uneori, responsabilitatea si pentru greselile pe care le fac colegii lor, iar alteori chiar si pentru greseli ale clientilor. Daca o greseala este pedepsita, se va dezvolta o cultura bazata pe frica si pe invinuirea altora. O greseala trebuie imediat reparata, indiferent cine este responsabil, si trebuie folosita ca oportunitate de invatare si imbunatatire continua”, spune Elena Calin, CEO UP! Your Service Romania.
 
Atitudinea negativa a sefilor fata de angajati atunci cand gresesc este cel mai adesea demotivanta, mai ales daca nici nu primesc apreciere pentru reusitele lor si pentru munca depusa. Aproape un sfert dintre respondenti sustin ca in ultima luna nu au primit deloc apreciere de la sefi, iar alti aproape 20% spun ca nu isi amintesc sa fi primit recent o vorba buna de la managerul lor. La polul opus, 41% au fost laudati cel putin o data pentru performantele din ultima luna, iar 17,5%, chiar de mai multe ori.
 
Managerii joaca, asadar, un rol extrem de important in motivarea angajatilor sa performeze mai bine la locul de munca, o treime dintre respondentii la sondajul UP! Your Service Romania considerand ca ar fi mai implicati si, chiar mai productivi daca managerul ar arata apreciere pentru rezultatele lor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: angajatiromaniamotivaremanageri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Planuri noi. Renault isi transforma angajatii in actionari

de Bianca Tila
16 Nov 2022
Renault lanseaza planul Renaulution Shareplan, prin care doreste sa tripleze numarul de angajati care detin actiuni la companie. In ceea ce...

Bursa Lemnului a fost oficializata in Romania

de Florin Amariei
25 Mar 2022
ASFOR si BRM au inaugurat vineri Bursa Lemnului in Romania. Prima tranzactie a si fost efectuata! "Comertul liber, sigur si transparent, cu...

Finalistii programului BVB Made in Romania 2021

de Florin Amariei
19 Sep 2021
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a confirmat finalistii programului Made in Romania 2021. Iata-i! Pentru prima oara de la lansarea programului Made...

Semifinalistele programului BVB "Made in Romania"

de Florin Amariei
04 Aug 2021
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat semifinalistele programului BVB "Made in Romania". Aflat la cea de-a patra editie, programul a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]