Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste jumatate din companiile listate la BVB, secretoase cu investitorii

de Florin Amariei 24 Sep. 2019 3455
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O analiza realizata la nivelul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) releva faptul ca peste jumatate din companiile listate la BVB sunt secretoase cu investitorii si nu ofera suficiente informatii.

Mai mult de 60% din cele 84 de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti nu ofera informatii suficiente investitorilor despre performanta lor economica, sociala si de mediu, conform unei analize realizate de o companie independenta de consultanta in raportarea non-financiara si de sustenabilitate.
 
Analiza s-a realizat pe baza informatiilor publice cuprinse in raportul administratorilor, raportul non-financiar / declaratia non-financiara sau alte documente similare aferente exercitiului financiar 2018.
 
"Problema lichiditatii cu care se confrunta piata de capital din Romania este intretinuta si de un nivel insuficient de transparenta a companiilor listate. Acestea trebuie sa comunice pe de o parte mai mult si mai des informatii care ar putea fi de interes pentru investitori, iar pe cealalta parte sa imbunatateasca nivelul de calitate al raportarilor anualei, se arata in analiza Innova Project Consulting.
 
Potrivit sursei citate de Agerpres, realizarea de raportari non-financiare care sa furnizeze investitorilor, dar si altor parti interesate, informatii cat mai complete si relevante despre intreaga performanta a companiei, stabilita ca si obligatie pentru unele dintre companiile listate, " inca nu a ajuns la un nivel de calitate suficient de mare".
 
De asemenea, multe dintre companiile care au publicat astfel de raportari nu raspund inca in totalitate la cerintele actului normativ (Ordinul MFP Nr. 1938/2016), avand in vedere ca nu prezinta procesul prin care s-au identificat informatiile non-financiare considerate relevante, nu ofera o cheie de citire a performantei companiei prin includerea unor indicatorii sau nu descriu modul in care sunt gestionate aspectele non-financiare.
 
"Din pacate, acest lucru nu incurajeaza si restul companiilor care nu sunt obligate sa publice o raportare non-financiara, cu toate ca beneficiile sunt foarte mari. Acestea aleg fie sa introduca in Raportul Administratorilor un minim de informatii sociale si de mediu, dar care nu furnizeaza o imagine de ansamblu, fie nu comunica niciun fel de informatie non-financiara", se spune in comunicat.
 
Potrivit sursei citate, la nivel international, exista dovezi din ce in ce mai mari ca emitentii care publica informatii de calitate privind performanta economica, sociala si de mediu, cunoscute si ca informatii ESG (Environment, Social and Governance) sunt mai capabile sa atraga si sa pastreze investitori pe termen lung.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companii listatebvbinformatiiinvestitorianaliza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]