Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porsche prezinta obstacole la bursa

de Bianca Tila 21 Iul. 2022 905
Porsche prezinta obstacole la bursa
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In cazul economiei actuale, Porsche ar putea fi nevoita sa se listeze la bursa cu un discount foarte mare. Drumul sau spre bursa este plin de obstacole, scrie Reuters.

Pentru familiile care detin controlul companiei o listare la bursa cu un discount mai mic ar fi un esec. De asemenea, acestea insista asupra unei oferte publice pentru finantarea automobilelor electrice.
 
Estimarile initiale au fost mari in ceea ce priveste compania de masini de lux. Unii evalueaza Porsche la peste 80 de miliarde de euro, conform bancherilor implicati. De asemenea, Porsche este detinuta de cel mai mare producator auto din Europa, Volkswagen.
 
O reducere mai mare fata de ce era in mod normal, ar putea fi singura solutie pentru asigurarea celui mai mare debut bursier din lume in  fata situatiei actuale. Probabil, Porsche va fi nevoit sa se multumeasca cu doar 60 de miliarde de euro, proprietarii neacceptand mai putin.
 
In ceea ce priveste proprietarii, acestia au idei diferite despre evaluarea companiei. De asemenea, investitorii nu au juns inca la un acord referitor la formele de evaluare. Conducerea Porsche a prezentat investitorilor planurile de afaceri in aceasta saptamana. Producatorul auto este "rezistent din punct de vedere financiar" si "bine pregatit pentru pasii ulteriori", conform directrului financiar Lutz Meschke.
 
Veniturile companiei au fost estimate la peste 38 de miliarde de euro in anul curent, in crestere de la 33 de miliarde de euro, anul precedent. Acest fapt s-a indeplinit si fara a lua in calcul scaderea de 5% a livrarilor in primele sase luni ale anului 2022.
 
Luna trecuta, o gama larga de posibile evaluari pentru Porsche au fost prezentate de Bernstein Research. Mai exact, de la 55 de miliarde de euro la 100 de miliarde de euro. Pe baza unei formule ce include profitul inainte de dobanzi si taxe, s-a stabilit valoarea companiei la aproximativ 75 de miliarde de euro. Astfel, Porsche a fost numita "o companie grozava, dar nu Ferrari", din cauza marjelor mai mari ale companiei italiene.
 
"Producatorii de automobile de lux au fost deosebit de afectati. Capitalizarea de piata a Aston Martin a pierdut 57% din valoarea sa de la inceputul anului 2022, in timp ce evaluarea Ferrari a scazut cu aproape o treime. 
 
Unul dintre bancherii implicati a declarat ca Porsche ar putea fi comparat cu marci de lux foarte bine cotate, cum ar fi casa franceza de bunuri de lux LVMH, dar ramane in continuare in umbra Tesla", scrie Mediafax.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: porschebursa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa

de Bianca Tila
26 Oct 2023
OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa londoneza - London Stock Exchange, potrivit companiei. Datele arata ca este vorba de certificatele...

Bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de astazi

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere pe toti indicii. Rulajul se cifra la 4,02 milioane de lei, dupa 35 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]