Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Standardul ESG, in curand aplicabil pietei de capital romanesti

de Florin Amariei 13 Oct. 2021 1678
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

CEO-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a confirmat ca standardul ESG va fi in curand aplicabil pietei de capital romanesti.

"Este nevoie de foarte multa educare e emitentilor in ceea ce priveste raportarea financiara. Am avut acum un an workshopuri pentru a oferi prima ghidare legat de aceste raportari. Interesul a fost foarte crescut si sunt foarte mute lucruri de facut. Am vazut foarte multi stakeholderi ai pietei care s-au implicat in aceste demersuri si aici as mentiona Ghidul pentru Afaceri Responsabile, lansat de ARIR impreuna cu Innova. Avem o colaborare si cu Guvernul pentru a lansa un Reporting Guideline si pe care cred ca il vom avea disponibil pentru investitori in ianuarie 2022. Sunt evolutii foarte, foarte bune si cred ca lucrurile se misca destul de rapid.

Ne bucura ca si Envisia, una dintre cele mai mari scoli de business din Romania, se implica. Pentru a reusi sa ajungem unde ne dorim, acolo unde emitentii sa inteleaga ce inseamna acest ESG si care sunt beneficiile acestui ESG score, cred ca este foarte important sa ne aliniem toti in aceeasi directie si sa nu avem demersuri care sa devieze de la directia generala. 
 
Cred ca ne aflam cumva in acest trend. Cred ca s-au facut foarte multe lucruri in ultimul an si sunt sigur ca vom ajunge cu piata de capital din Romania sa avem niste standarde ESG transparente si pe placul investitorilor, intr-un termen rezonabil", a spus Tanase, CEO-ul BVB.
 
BVB a lansat, in toamna anului 2020, primul proiect ESG pe piata de capital locala, cu scopul de a urmari furnizarea de informatii ESG de calitate pentru companiile listate. Astfel, prin intermediul ratingurilor de risc ESG ale Sustainalytics, obiectivele Bursei sunt de a oferi majoritatii emitentilor locali o evaluare initiala, de a promova investitiile responsabile si de a scoate in evidenta importanta standardelor ESG in randul participantilor locali.
 
De asemenea, initiativa urmareste sa incurajeze companiile locale sa isi alinieze standardele cu cele mai bune practici ESG, care au cunoscut o crestere spectaculoasa la nivel global in ultimii ani.
 
Ratingurile de risc se impart in cinci categorii: neglijabil, scazut, mediu, ridicat si sever.
 
Standardele ESG reprezinta un set de norme pe care investitorii le iau in calcul in procesul investitional. Acestea sunt alcatuite din trei componente: Environment (mediu) - impactul asupra mediului inconjurator rezultat din activitatea companiei; Social (social) - relatia companiei cu stakeholderii; Corporate Governance (Guvernanta corporativa) - respectarea normelor de guvernanta corporativa.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: standard esgpiata de capitalbvb esg

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Piata de capital a crescut cu 4%, pe fondul unei lichiditati in scadere

de Bianca Tila
25 Apr 2023
In primele trei luni ale acestui an, piata de capital din Romania a crescut cu 3,8%, luand in calcul indicele BET-TR. Aceasta evolutie a avut loc pe...

BVB: Piata de capital incepe anul cu un plus de 4 procente si un nou record de investitori

de Bianca Tila
14 Feb 2023
Piata de capital din Romania a inceput anul acesta cu o serie de cresteri importante la nivelul indicilor BET (cele mai tranzactionate 20 de...

BVB: Piata de capital romaneasca poate deveni a doua sursa de venituri dupa salarii

de Florin Amariei
12 Apr 2021
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a realizat tranzactii de peste 4,5 miliarde de lei in primul trimestru, asadar Radu Hanga, presedinte CA al BVB,...

Crestere pentru piata de capital din Romania in luna aprilie

de Florin Amariei
12 Mai 2020
Luna aprilie nu a fost chiar atat de rea pe cat se asteptau unii analisti, avand in vedere faptul ca a fost cunoscuta o crestere suficient de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]