Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succes la BVB. Agroserv Mariuta obtine 3 milioane de euro

de Florin Amariei 03 Nov. 2020 1983
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agroserv Mariuta, compania care detine brandul Laptaria cu Caimac, a avut succes la BVB si acum urmareste listarea. A obtinut 3 milioane de euro cu scadenta in 2025.

"Agroserv Mariuta SA, compania care detine brandul Laptaria cu Caimac, a incheiat cu succes plasamentul privat de obligatiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadenta in 2025 si la o dobanda de 5,25%. Obligatiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti. Laptaria cu Caimac este primul business cu activitate in domeniul lactatelor care listeaza obligatiuni pe piata AeRO a BVB”, a anuntat compania.
 
Operatiunea a fost intermediata de BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de intermediar si consultant autorizat.
 
In cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vanzare 20.000 de obligatiuni negarantate si neconvertibile in actiuni, cu o valoare nominala de 100 de euro, oferta fiind adresata unui numar de pana la 150 investitori.
 
Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentata, atragand in total 3 milioane euro la o dobanda de 5,25%, reprezentand cel mai mic cost de finantare obtinut in 2020 la oferte de obligatiuni similare.
 
"Odata cu aceasta etapa in dezvoltarea business-ului nostru am putut vedea un interes ridicat din partea investitorilor. Inca de la deschiderea plasamentului privat, totul a mers foarte bine si oferta a fost suprasubscrisa, iar asta nu poate decat sa ne bucure. Acesta este un pas important pentru proiectele pe care vrem sa le desfasuram in perioada urmatoare, iar reactia primita din partea investitorilor ne face sa ne gandim la posibilitatea de a creiona un drum catre finantari viitoare prin piata de capital”, spune Adrian Cocan, manager de proiect al Laptariei cu Caimac.
 
La plasament au subscris 94 de investitori, atat persoane fizice, cat si investitori institutionali.
 
"Ne bucuram ca am asistat cu succes Laptaria cu Caimac in acest proces de atragere de capital, care asigura finantarea planurilor ambitioase de dezvoltare ale companiei. Ne bucuram, de asemenea, ca am putut facilita accesul investitorilor la oportunitati unice de investitii si, in ciuda acestei perioade pline de provocari, continuam sa contribuim la dezvoltarea mediului de afacer”, declara Daniela Secara, director general BT Capital Partners.
 
Urmatorul pas este pregatirea documentelor necesare pentru admiterea obligatiunilor la tranzactionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucuresti.
 
Laptaria cu Caimac isi propune ca prima zi de tranzactionare sa aiba loc in termen de o luna, sub simbolul MILK25E.
 
"Agroserv Mariuta este o poveste a antreprenorialului romanesc in care se intalnesc doua generatii, ducand astfel compania la urmatorul nivel. Incheierea cu succes a plasamentului privat valideaza doua aspecte, faptul ca bursa este un canal viabil pentru finantarea companiilor si ca programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucuresti este util pentru companiile care au participat la el. Felicitam intreaga echipa din spatele brandului Laptaria cu Caimac si, totodata, intermediarul, BT Capital Partners, pentru succesul rundei de finantare. Ii asteptam sa sunam cat de curand clopotelul BVB la listarea obligatiunilor, iar mai tarziu, inclusiv pentru listarea actiunilor”, afirma Radu Hanga, presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.
 
Fondurile obtinute din listarea obligatiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii, si anume extinderea sectiei de productie si constructia unui depozit nou.
 
"Avem deja 14 produse lansate, care au ajuns luna aceasta si in Germania, iar apetitul clientilor este in crestere, astfel incat evolutia fabricii intra intr-o noua etapa. Cea mai urgenta investitie devine extinderea sectiei de productie si a depozitului existent. Vom lansa doua noi categorii de produse, branzeturi si unt, pe care speram sa le avem la rafturi in toamna anului viitor”, completeaza Adrian Cocan.
 
In paralel, Laptaria cu Caimac va mai desfasura doua investitii: construirea unei statii de biogaz, si un sistem de recuperare si de refolosire a sticlei.
 
"Am avut un ritm alert de dezvoltare astfel incat exploram continuu noi surse de finantare. Ne dorim ca toate cele 3 proiecte de investitii sa se materializeze si sa ne ajute sa crestem. Am scris deja proiectul pentru statia de spalare sticle si ne-am inscris pentru evaluarea acestuia in vederea finantarii, iar sperantele noastre sunt ca in 2021 sa demaram constructia statiei de spalare ambalaje. De asemenea, in 2022 speram sa demaram constructia statiei de biogaz si astfel, in 2024 compania sa fie pe un drum drept, catre o companie carbon neutral”, a adaugat Adrian Cocan.
 
Investitiile estimate pentru urmatorii ani se ridica la 16 milioane de euro.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bvbbursa de valoriagroserv mariutalaptaria cu caimac

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]