Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tencent continua sa scada la bursa. Au aparut noi probleme

de Idei de afaceri 15 Mar. 2022 1086
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gigantul Tencent continua sa piarda mai mult din valoarea sa bursiera. Acum au aparut noi probleme si investitorii se tem. Iata ce trebuie sa stii!

Actiunile grupului chinez de tehnologie Tencent au scazut cu 10% la bursa din Hong Kong, in urma informatiilor publicate de Wall Street Journal privind o amenda record care ar urma sa fie impusa de autoritatile de reglementare de la Beijing pentru incalcarea regulilor privind spalarea de bani.
 
WeChat Pay, serviciul de plati mobile al Tencent, a permis transferul de fonduri in scopuri ilicite, cum ar fi jocurile de noroc.
 
De asemenea, Tencent nu a respectat pe deplin regulile privind verificarea identitatii comerciantilor si a persoanelor fizice, precum si a sursei fondurilor acestora, a spus ziarul.
 
Tencent nu a fost disponibil imediat pentru a comenta atunci cand a fost contactat de CNBC luni.
 
Actiunile companiei de tehnologie au scazut cu aproape 10%, pana la 331,80 dolari Hong Kong (42,38 dolari) pe unitate, cel mai scazut nivel de inchidere din 5 decembrie 2019.
 
De la un nivel record de inchidere de 766,50 de dolari Hong Kong consemnat in ianuarie 2021, actiunile Tencent au pierdut aproximativ 56%, reducand valoarea de piata a grupului cu peste 500 de miliarde de dolari.
 
China a incercat sa introduca reglementari de la domeniul antitrust si pana la protectia datelor.
 
Un accent special al autoritatilor de reglementare a fost acordat furnizorilor de servicii finanicare din afara sectorului bancar, cum ar fi Tencent si Ant Group, afiliat grupului Alibaba.
 
Aceste companii ofera servicii financiare, dar fara reglementarile stricte cu care se confrunta bancile. China doreste sa schimbe aceasta situatie.
 
Pana acum, Tencent a reusit sa scape de o lovitura majora din partea autoritatilor de reglementare, spre deosebire de Alibaba si Meituan, care au fost lovite ambele de amenzi antitrust.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: tencentbursaactiuniamenda

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

Actiunile europene ating noi recorduri

de Bianca Tila
22 Feb 2024
Actiunile europene au atins un nivel record, dupa maximele recente de pe Wall Street. Cresterea economica si potentiala relaxare a politicii monetare...

Wall Street: Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzactionate titluri

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Actiunile Nvidia au inlocuit Tesla ca cele mai tranzationate titluri de pe Wall Street. Datorita interesului atras de inteligenta artificiala,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]