Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tesla, crestere la bursa de 17%

de Florin Amariei 04 Feb. 2020 2302
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania americana Tesla a cunoscut o crestere a actiunilor la bursa cu 17%, dupa ce firma producatoare de baterii detinuta in parteneriat cu Panasonic a anuntat ca este pe profit.

Titlurile Tesla au urcat cu peste 30% de cand producatorul american de automobile electrice condus de directorul general Elon Musk a raportat miercuri al doilea profit trimestrial consecutiv, rezultat considerat un moment de referinta pentru compania care concureaza cu producatori de automobile consacrati, intre care General Motors si BMW.
 
Actiunile Tesla au inregistrat luni cea mai mare crestere intr-o singura zi dupa luna octombrie, in urma raportarii de catre Panasonic a primului profit trimestrial al companiei mixte cu Tesla, din Nevada, dupa ani de zile de probleme de productie si amanari.
 
Titlurile Tesla au crescut in utlima perioada datorita rezultatelor financiare peste asteptari ale companiei si a cresterii productiei, ca urmare a deschiderii noii fabrici de automobile electrice din Shanghai.
 
"Volumul mai ridicat al productiei ne ajuta sa reducem costurile materialelor si sa eliminam pierderile", a declarat directorul financiar al Panasonic, Hirokazu Umeda, referindu-se la productia de celule de baterii.
 
In aprilie anul trecut, Musk declara ca productia de baterii a devenit un factor de constrangere pentru productia de automobile Model 3.
 
Un alt factor care a contribuit la cresterea pretului actiunilor Tesla este o nota a firmei Ark Invest adresata clientilor, in care anticipeaza ca actiunile companiei vor ajunge la 7.000 de dolari pe unitate pana in 2024, comparativ cu pretul actual de 754 de dolari pe unitate. Estimarea se bazeaza partial pe predictia ca Tesla va lansa o flota de automobile autonome, ”robotaxiuri”, care va fi profitabila.
 
Panasonic a anuntat ca profitul operational din perioada octombrie-decembrie a urcat cu 3%, la 100,4 miliarde de yeni (915 milioane dolari), depasind asteptarile analistilor cu 49%, datorita imbunatatilor de la compania mixta cu Tesla producatoare de baterii si reducerii costurilor.
 
Panasonic a investit prima oara in Tesla in 2010.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: teslabursacrestereactiuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursele europene inchid in usoara crestere

de Bianca Tila
19 Apr 2024
Bursele europene inchid in usoara crestere, cu o revenire la o evolutie pozitiva pe parcursul zilei. Indicele paneuropean Stoxx 600 a inregistrat...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]