Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tranzactiile la bursa, pe plus. Anuntul vaccinului Moderna a creat entuziasm

de Florin Amariei 17 Nov. 2020 1958
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Actiunile s-au bucurat de tranzactii pe plus la bursa atat in Europa, cat si in SUA. Mai mult, BVB raporteaza o crestere totala a tranzactiilor fata de 2019!

Moderna a devenit, in decurs de o saptamana, al doilea producator de medicamente care a raportat o eficacitate ridicata, de peste 94%, a unui vaccin experimental pentru noul coronavirus, dupa ce Pfizer a facut un anunt similar pe 9 noiembrie.
 
”Cu cat vor fi mai multe companiile care vor putea dezvolta un vaccin candidat eficace, cu atat vor fi mai optimisti investitorii in privinta iesirii din pandemie si reluarea activitatilor economice”, a declarat Michael Hewson, analist sef pntru piete la CMC Markets.
 
Indicele pan-european STOXX 600 a incheiat tranzactiile in crestere cu 1,3%, iar cele mai mari progrese au fost inregistrate de actiunile producatorilor de petrol. Cotatiile petrolului au avansat cu 4%. Componenta bancara a indicelui a urcat cu 3,1%, cea mai mare crestere fiind consemnata de banca spaniola BBVA.
 
Titlurile BBVA au inchis in crestere cu 16%, dupa ce PNC Financial Services Group a anuntat ca va cumpara divizia acesteia din Statele Unite, pentru 11,6 miliarde de dolari in numerar. Aceasta este a doua mare tranzactie din sectorul bancar american dupa criza din 2008.
 
Indicele STOXX 600 a avansat cu aproape 40%, de la un minim atins in luna martie, si este pe cale sa inregistreze cea mai buna evolutie lunara din ultimele trei decenii.
 
Vicepresedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Luis de Guindos, a cerut luni bancilor din zona euro sa continue sa utilizeze rezervele lor de capital pentru a absorbi pierderile, fara sa restranga creditarea economiei reale care, in opinia sa, are nevoie de timp sa isi revina din recesiunea provocata de pandemia de coronavirus.
 
In SUA, cererea a fost ridicata pentru actiunile companiilor care au fost afectate sa restrictiile adoptate pentru limitarea raspandirii pandemiei.
 
Titlurile United Airlines Holdings, American Airlines Group, Carnival si Norwegian Cruise Line Holdings au inchis in crestere puternica.
 
Covid-19 continua insa sa faca ravagii in Statele Unite, unde numarul cazurilor a depasit 11 milioane, cu un numar record de infectari in 40 de state, ceea ce a determinat statele sa inaspreasca masurile de distantare sociala.
 
Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,62%, S&P 500 cu 1,18%, iar Nasdaq Composite cu 0,8%.
 

Bursa de Valori Bucuresti, in crestere

 
"Pietele de capital sunt in continuare sensibile la factorii de risc asociati pandemiei de coronavirus, iar luna octombrie a adus o deteriorare a sentimentului investitional la nivelul pietelor de actiuni de pe plan international, pe masura ce s-au accentuat ingrijorarile privind al doilea val al pandemiei. Degradarea conditiilor de sanatate publica se reflecta in activitatea burselor, insa investitorii sunt atenti si la anunturile care ar putea permite ameliorarea situatiei actuale si orice veste semnificativa in acest sens se transmite in activitatea investitionala. O caracteristica importanta a pietei locale este ca a reusit, chiar si in aceste conditii, sa obtina performante in ceea ce priveste valoarea de tranzactionare. Astfel, la finalul primelor 10 luni din acest an, valoarea totala a tranzactiilor pe segmentul de actiuni a depasit cifra realizata pe intreg anul 2019. Mai exact, valoarea cumulata realizata pe segmentul de actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost 10,3 miliarde lei in perioada ianuarie-octombrie, cu 6,4% peste intreg nivelul de 9,68 miliarde lei realizat pe ansamblul anului anterior", arata BVB.
 
Reprezenantii bursei spun ca oportunitatile si temerile sunt inerente sistemului pietei de capital, insa criza de sanatate publica prezinta provocari pe planuri multiple.
 
„Tot mai multi romani inteleg ca bursa este un canal prin care pot sa-si sporeasca avutia si sa-si dobandeasca astfel independenta financiara. Astazi, cu bani putini, in mod rapid si online, poti deschide un cont de tranzactionare la bursa devenind actionar in companiile reprezentative din economia romaneasca. Mai mult, perioada de dobanzi scazute pe care o traversam si inflatia care erodeaza castigurile oferite la depozite sunt fenomene care amplifica atractivitatea altor tipuri de plasamente, cum ar fi investitiile in obligatiunile sau in actiunile emitentilor prezenti la BVB. Dupa cum am vazut in august, foarte multi romani au luat contact cu bursa cumparand titluri de stat Fidelis. Ne bucuram ca Ministerul Finantelor Publice revine la BVB cu o noua oferta de vanzare de titluri de stat pentru populatie si ca fenomenul bursier are priza la un public tot mai numeros,” a declarat Radu Hanga, presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.
 
Pietele de capital au ramas, chiar si in aceste conditii restrictive de pandemie, un canal vital de asigurare a circulatiei fluxurilor de bani, ceea ce este esential atat la nivel economic, cat si la nivel social.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: modernavaccinbursatranzactii bursabvb

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]