Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uber s-a listat la Bursa si a fost evaluata la peste 82 de miliarde de dolari

de Florin Amariei 10 Mai. 2019 3259
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania de ride-sharing Uber a fost evaluata la peste 82 miliarde de dolari, in urma listarii sale la bursa, una dintre cele mai mari de pe piata de capital din acest an.

Pretul conservator a lui Uber este o incercare de a evita soarta rivalului Lyft, ale carui actiuni au scazut pana la o treime, dupa listarea sa recenta, scrie BBC, citat de Mediafax.
 
Uber nu a facut nici pana acum profit si a avertizat recent ca este posibil sa nu mai faca deloc. De la infiintarea sa din 2009, compania a pierdut aproximativ 9 miliarde de dolari.
 
Initial, Uber a sugerat preturi cuprinse intre 44 si 50 de dolari pe actiune, compania fiind evaluata la 120 miliarde de dolari.
 
Investitorii pariaza pe Uber, fiind o companie care se diversifica in mai multe sectoare. Pe langa afacerea de ride-hailing, Uber dezvolta si masini autonome si detine o afacere de livrarea a alimentelor numita Uber Eats.
 
Veniturile firmei au crescut anul trecut cu 42%, ajungand la 11,3 miliarde de dolari, iar pierderile au atins 1.8 miliarde de dolari. In primele trei luni ale anului, compania a pierdut in jur de 1 miliard de dolari.
 
Decizia lui Uber de a se lista la bursa vine la cateva zile de la greva soferilor din SUA si Marea Britanie. Sindicatele solicita companiei sa reduca taxa de comision, sa mareasca salariul mediu si sa asigure o mai buna securitate la locul de munca.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: uberbursalistare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

BVB: Listarea Hidroelectrica a fost cel mai important eveniment al anului 2023

de Bianca Tila
29 Feb 2024
Listarea Hidroelectrica exclusiv pe piata de capital din Romania a fost probabil cel mai important eveniment al anului trecut, iar al doilea...

OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa

de Bianca Tila
26 Oct 2023
OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa londoneza - London Stock Exchange, potrivit companiei. Datele arata ca este vorba de certificatele...

BVB: Meta Estate Trust aniverseaza primul an de la listarea pe AeRO

de Bianca Tila
31 Aug 2023
Reprezentantii Meta Estate Trust au participat la deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare a BVB dedicata aniversarii primului an de la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]