Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 reguli pe care orice antreprenor trebuie sa le urmeze

de Florin Amariei 22 Nov. 2019 5181
4 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te-ai hotarat sa intri in afaceri si acum esti responsabil de propria-ti soarta. In plus, vei avea si angajati de care trebuie sa tii cont. Aplica aceste 10 reguli pentru a avea parte de succes!

Sa fii propriul tau sef este ideal, insa responsabilitatile tale cresc considerabil odata ce te hotarasti ca vrei sa ai propriul tau business prin intermediul caruia vei oferi si altora un loc de munca. Devii, asadar, responsabil si de viitorul celor care cred in misiunea ta. Iata cele 10 reguli pe care ar trebui sa le urmeze orice antreprenor pentru a se asigura ca are succes.
 
1. Fii sincer cu tine insuti
Indiferent de cat de multi bani ar face cei din jurul tau, nu uita ca afacerea ta trebuie sa fie macar 50% legata de o pasiune pe care tu o ai sau, cel putin, un hobby. Daca nu vei fi incantat in momentele in care le arati celor apropiati tie de ceea ce faci, atunci nu mai are rost sa continui pe drumul asta. Daca administrezi o afacere care are succes temporar, insa tu nu te bucuri de aproape fiecare clipa petrecuta in domeniul ales de tine... La un moment dat, te vei plictisi sau vei dori sa renunti. S-ar putea ca in acel moment mai multi oameni sa-si fi pus increderea in tine si in firma ta, asadar un esec ii va afecta si pe ei la fel de mult ca pe tine. Gandeste-te bine la ceea ce alegi sa faci si in ce iti investesti timpul si energia. Nu uita ca, cel putin pentru inceput, tu vei fi locomotiva.
 
2. Gaseste o nevoie si indeplineste-o! 
Da, stim ca ai mai auzit asta pana acum. Motivul pentru care ti-o spunem si noi este legat de faptul ca inca functioneaza destul bine acest concept. E cel mai usor mod de a porni o afacere, odata ce ai o tinta clara pe care tu o poti atinge. Indeplinind o lipsa din piata, intr-un anumit loc iti va garanta un start bun. Dupa infiintarea firmei si trecerea a minimum 6 luni de activitate, va trebui sa faci o analiza clara si sa vezi ce ai de facut pentru a continua pe un trend ascendent. Nu e usor, insa rezultatele pozitive te vor bucura!
 
3. Alege produse sau servicii pe care le poti vinde pe un pret mult mai mare fata de costul de achizitie
Daca diferenta dintre cumparare si vanzare este prea mica, atunci iti va fi greu sa cresti afacerea. Daca profitul e prea mic, nu vei avea suficienti bani sa aduci angajati noi, sa platesti pentru o chirie mai buna sau sa faci campanii utile de marketing. Va trebui sa fii foarte atent/a cu ce bani cheltui si ce bani obtii.
 
4. Estimeaza-ti in mod realist costurile pentru afacerea ta. Apoi dubleaza-le!
Cele mai multe afaceri noi nu reusesc sa treaca cu bine de primul an de la infiintare pentru ca uita de marketing, de clienti, de costuri inevitabile, taxe, impozite, dorintele angajatilor sau, pur si simplu, le subestimeaza pe toate cele enumerate cu gratie. 
 
5. Fii sincer cu clientii tai 
Nu promite ca oferi ceva ce nu poti da celui care cere imediat. Un om care isi pune banii la bataie pentru tine si afacerea ta va dori sa primeasca ce i-a fost promis la timpul convenit. Nici mai devreme, nici mai tarziu... Respecta-ti clientii si vei observa ca vor reveni.
 
6. Marketingul este esential
Nu uita ca publicitatea este necesara si va trebui sa ai un buget pregatit pentru aceasta investitie in cresterea vizibilitatii afacerii tale.
 
7. Respecta pe toata lumea!
N-are rost sa explicam de ce, corect?
 
8. Nu uita de Internet
Orice ai face, orice ai vinde, orice ai de gand sa oferi prin afacerea ta... Trebuie sa fii online. Vei avea nevoie de prezenta pe Facebook, Google si un website propriu. Va trebui sa poti fi gasit cu usurinta pe motoarele de cautare, iar retelele de socializare sa arate ca esti veridic si ca altii au mai testat produsele/serviciile tale.
 
9. Nu te astepta la miracole
Da, sunt oameni care fac bani in timp ce dorm sau cand sunt in vacanta. Asta, din pacate, este posibil doar dupa ce s-a investit extraordinar de mult timp si efort pentru ca totul sa mearga de la sine fara sa fie nevoie de prezenta proprietarului 24/7.
 
10. Aminteste-ti in permanenta ca "1" este cea mai singura cifra in afaceri
Un client, un serviciu, un produs, un calculator... Daca tot ceea ce ai este cate o bucata din fiecare, atunci iti va fi extrem de greu sa avansezi. 
 
Succes!
 
P.S. Nu te supara cand gresesti. Altfel n-avem cum sa invatam, corect?


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: reguli afacerireguli antreprenorisfaturi afacerisfaturi antreprenorafaceri 2018afaceri romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]