Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 obiceiuri pe care marii afaceristi ai lumii le respecta

de Florin Amariei 19 Iul. 2021 2763
4.2 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca vrei sa ai si tu succes in afaceri, poate ar fi bine sa te inspiri din aceste 3 obiceiuri pe care marii afaceristi ai lumii le respecta.

Antreprenoriatul inseamna cunoasterea unul gol in piata si a avea capacitate de a construi o afacere in jurul acestuia. James Dyson, inventator britanic, antreprenor, fondator al Dyson afirma ca a fi antreprenor, inventator, este despre a avea idei pe care sa le duci mai departe. "Ca inventator, ideile tale ar trebui sa fie solutii la probleme – o solutie care se concentreaza in principal pe functie, nu pe forma", spune el. Iata 3 obiceiuri pe care si tu ar fi bine sa le ai!
 
1. Mentine contactul cu realitatea
Muhammad Yunus este de parere ca sunt doua tipuri de antreprenori, cei manati de profit si cei care fac afaceri sociale, iar acestea au rezultate diferite. In opinia sa, cei care fac antreprenoriat altruist vor conduce lumea catre sustenabilitate sociala, economica si de mediu.
 
Naveen Jain, co-fondator Moon Express afirma ca succesul nu este despre cati bani ai in banca, ci mai mult asupra cator vieti ai reusit sa ai un impact pozitiv.
 
Il contrazice pe Yunus si spune ca nu este de acord cu acest concept de antreprenor social, considerandu-l un deserviciu, deoarece antreprenoriatul in general ar fi social.
 
2. Fii la curent cu schimbarile 
Trebuie sa fii pregatit sa imbratisezi schimbarea, nu neaparat in termeni de business, dar si psihologic pentru o asemenea schimbare – incantat de ea si atras de schimbarea in sine. Antreprenorii trebuie sa aiba o sensibilitate fina asupra a ceea ce se va intampla.
 
Robin Li, antreprenor, co-fondator al Baidu, spune ca in incercarea de a anticipa viitorul, antreprenorii sunt agentii sefi in realizarea acestuia. "Nu cred ca cei care si-au propus sa creeze companii cu nimic altceva in minte decat a castiga bani sunt apti sa reuseasca. Asta nu te va face sa te ridici din pat, sa fii nerabdator sa mergi la munca", spune el.
 
3. Ramai optimist/a
Daniel Kahneman spune in cartea „Gandire rapida, gandire lenta” ca unul dintre beneficiile unui temperament optimist este faptul ca incurajeaza perseverenta in fata obstacolelor.
 
Conform acelei carti, sansele unei mici afaceri de a supravietui cinci ani in Statele Unite sunt cam de 35%. Insa indivizii care infiinteaza astfel de afaceri nu cred ca statistica li se aplica lor.
 
"Un sondaj a constatat ca intreprinzatorii americani tind sa creada ca se numara printre cei care au afaceri promitatoare: estimarea lor medie a sanselor de succes pentru „orice afacere ca a dumneavoastra“ era de 60% – aproape dublu fata de valoarea reala", spune Kahneman.
 
Si, nu uita, niciodata nu cheltui tot ce ai! E important sa poti pune deoparte o plasa de siguranta, in caz ca lucrurile nu evolueaza exact asa cum ti-ai dori.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: obiceiuriafaceristiobiceiuri afaceristi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

La ce obiceiuri trebuie sa renunti, pentru a nu da faliment

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Viata de antreprenor nu este usoara si are nevoie de toata atentia ta, mai ales la inceput. In acest sens, iti oferim cateva obiceiuri la care ar...

Obiceiurile antreprenorilor de succes

de Camelia Diaconu
16 Ian 2020
Cu totii am auzit pana acum cel putin un obicei tipic al oamenilor de succes. Rutina zilnica din spatele fiecarui antreprenor de succes are in vedere...

Ce obiceiuri au oamenii care s-au imbogatit pe cont propriu

de Camelia Diaconu
08 Mar 2019
Ii vedem des in filme, auzim stiri despre ei si sunt deja cunoscuti sub numele de „cei mai bogati oamenii ai lumii”. Insa, nu au fost din...

Citate motivationale pentru afaceristi si carieristi de top!

de Victor Oancea
23 Mai 2013
Cu cat esti mai recunoscator pentru ceea ce ai, cu atat vei avea mai multe pentru care sa fii recunoascator. - autor anonim Te-ai nascut ca sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]