Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 Factori importanti care iti pot aduce esecul in afaceri

de Camelia Diaconu 11 Mar. 2021 4784
3.75 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dincolo de pregatirea si de abilitatile de lider de succes, exista cativa factori de risc ce iti pot influenta in mod puternic sucesul in afaceri. Afla care sunt acestia si de ce trebuie sa te feresti.

De-a lungul timpului am auzit de o serie de esecuri in afaceri, unele plauzibile, altele mai putin. Succesul in afaceri este influentat de foarte multi factori, iar daca nu reusesti sa ii stapanesti, atunci singurul care va fi in dezavantaj vei fi tu. Iata care sunt cei patru factori care pot influenta succesul si te pot aduce in punctul esecului:

 
  • Confortul. Sa incepi o afacere infloritoare inseamna sa iesi din zona ta de confort si sa iti depasesi limitele. De cele mai multe ori, confortul este primul si cel mai important factor care te poate duce catre esec. Daca ai devenit prea comod si nu te mai poti schimba, atunci iti va fi foarte greu sa te adaptezi la nou si sa iti fortezi limitele. Un mare dusman al reusitei, confortul poate fi placut, insa pe termen lung, acesta actioneaza astfel incat te poate duce catre esec.

 
  • Obiceiurile nu tocmai sanatoase. De regula, in orice tip de afacere, obiceiurile negative iti pot strica planurile. In cazul de fata, obiceiuri precum: delasarea, complacerea sau lenea iti pot afecta serios succesul in afaceri. Daca iti este foarte greu sa renunti la vechile obiceiuri, atunci iti va fi foarte greu sa te formezi drept un lider de succes. Pentru a nu face o schimbare brusca, incearca sa iti schimbi un obicei prost cu altul bun, iar in timp vei vedea cum vei renunta la lucrurile care iti fac rau.

 
  • Frica de a incerca ceva nou. Chiar daca este normal sa ai un sentiment de frica atunci cand incepi ceva nou, frica poate fi cea mai daunatoare in drumul tau catre succes. Poate fi un element bun, care sa te previna de anumite pericole, dar te poate impiedica sa iti asumi riscuri si in felul acesta nu vei castiga. Inainte de a lua orice decizie, pune in balanta care sunt lucrurile bune si care sunt cele rele pe care vei le intampina. Asupra caror probleme trebuie sa te concentrezi mai mult pentru a scapa de aceasta frica?

 
  • Indoiala. Increderea in propria persoana este un factor decisiv intr-o afacere. Daca iti lipseste increderea si capacitatea de actiona si de a depasi provocarile pe care le intampini, atunci nu iti poti depasi conditia. Cum poti depasi aceasta indoiala?Foarte simplu, trebuie sa incerci si sa vezi care sunt lucrurile pe care esti dispus sa le faci cu adevarat. Unde mai ai nevoie de munca, ce stii sa faci foarte bine, dar si care sunt lucrurile pe care nu le-ai putea face niciodata. 

 
Cu totii avem cei patru factori care ne pot influenta negativ cariera profesionala, asa ca daca te-ai decis sa iti depasesti conditia, nu trebuie decat sa risti sa treci dincolo de prejudecati.


Tags: esec in afaceriafacerimotivatie in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Productia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole

de Idei de afaceri
11 Mar 2024
Procesul de productie reprezinta ansamblul operatiunilor care vizeaza activitati economice organizate social ce consta in obtinerea de bunuri...

Planificarea afacerii. Strategia de marketing

de Idei de afaceri
29 Mar 2024
Din punctul de vedere al planificarii de afaceri, strategia este ansamblul de operatii realizate in vederea atingerii unui obiectiv. Strategia de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]