Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 Greseli prin care iti pierzi timpul la birou

de Camelia Diaconu 14 Feb. 2019 2858
4.36 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stim cu totii ca o organizare cat mai eficienta a task-urilor zilnice ne ajuta sa fim mai productivi si energici. Ei bine, cu toate astea, cunoastem acele zile in care timpul trece prea repede si nu reusim sa terminam tot ce aveam de facut. De ce? Pentru ca nu ne gestionam corect volumul de munca. Iata ce greseli din timpul programului ne fac sa pierdem timpul la birou!

Ti s-a intamplat si tie sa iti incepi ziua la birou la 8 dimineata, iar la 8 seara sa nu fi terminat treaba? Ti se aduna o multime de task-uri de facut, nu reusesti sa le termini si uite asa ajungi sa stai in fiecare zi peste program, ba chiar sa iti dublezi numarul de ore lucrate intr-o saptamana.  Am aflat dintr-un studiu realizat de Covey Center for Leadership ca pentru un manager din Statele Unite ale Americii, media de ore lucrate intr-o saptamana este de 72 de ore, fata de 40 de ore atat cat este normal. Ce greseli te faci sa iti pierzi timpul la locul de munca?
 
Faptul ca nu iti stabilesti un plan. Pentru a avea mereu o viziune de ansamblu, un plan zilnic, cat si unul saptamanal este extrem de util. Incearca intotdeauna sa anticipezi urmatoarele evenimente din program, care este planul de prioritati, ce probleme pot aparea in relatia cu clientii? Imparte-ti activitatile in planuri concrete, atat cele din plan profesional, cat si din plan personal.
 
Faptul ca nu iti notezi ce ai de facut. Intalniri cu clientii, telefoane pe care trebuie sa le dai, informatii pe care trebuie sa le treci intr-un proiect important, cumparaturile pe care trebuie sa le faci pentru acasa, toate trebuie notate intr-un singur loc. O agenda pe care o ai mereu la indemana si care te ajute sa nu te mai incarci cu informatii inutile care sa te oboseasca. De multe ori ajungem sa ne pierdem timpul la birou doar pentru faptul ca ne oprim des din activitatea pe care o facem pentru a face si altceva.
 
Nu iei pauze dese de productivitatea. Sa muncesti mult si productiv nu inseamna sa stai ore in sir la calculator fara sa te ridici. Creierul tau are nevoie de relaxare, ochii au nevoie de putina odihna, asa ca la fiecare ora incearca sa iei aproximativ cinci minute de pauza. Pauzele dese te vor ajuta sa iti cresti puterea de concentrare si atentia, iti va vor oxigena creierul si te vor ajuta sa iti pui sangele in miscare. Mai mult de atat, pauzele dese iti pot aduce chiar si solutii prin care sa rezolvi anumite situatii profesionale la care te gandeai de mult.
 
Nu lucrezi intr-o echipa organizata. In momentul in care faci parte dintr-o echipa complet dezorganizata, vei pierde timp important din programul tau. In realitate, munca in echipa trebuie sa fie o activitate extrem de utila, cheia succesului pentru orice proiect. Incearca sa fii cat mai organizat, sa stabilesti roluri fixe in echipa, strategii si flux de lucru cat mai productiv si bineinteles o comunicare eficienta.
 


Tags: organizare birougreseli la birou

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.36 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]