Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a intra in afaceri

de Florin Amariei 29 Aug. 2019 4478
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrei sa fii antreprenor? Iata 4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a intra in afaceri.

Daca munca innobileaza, vei fi cu adevarat nobil
Te asteapta zile lungi si solicitante, asa ca pregateste-te sa muncesti din greu, mult mai mult decat atunci cand lucrai pentru altcineva. Vei realiza destul de rapid ca esti in permanenta cu gandul la ce ai de facut, chiar si seara, cand pui capul pe perna. Sau mai ales seara. Este firesc, inceputurile sunt grele. Dar vei face ceva ce te pasioneaza cu adevarat, nu vei simti ca muncesti cu adevarat, ci va parea ca o oportunitate extraordinara de a construi ceva al tau. Va fi ca si cum ai fi intr-o misiune importanta si timpul va zbura.
 
Vine vremea deciziilor dificile
Cand a fost ultima oara cand ai luat o decizie importanta? Intrebarea este esentiala, deoarece ca fondator al unei companii te vei regasi constant in situatia de a alege o anumita cale.
 
Va trebui sa poti decide rapid in ceea ce priveste produsul (ce functionalitati sa aiba si ce nu), finantarea (daca sa o cauti, cand si unde), parteneriatele, modelul de business, grila de preturi, avocatul cu care sa colaborezi, angajatii si multe altele. Trebuie sa inveti sa te simti comfortabil atunci cand iei decizii importante. 
 
Chiar daca ai in jur oameni care sa te sfatuiasca, oameni destepti si bine intentionati, tu vei fi cel in masura sa iei decizia finala si in general, nu vei putea sti dinainte daca este si cea corecta. Este usor sa critici din exterior, dar atunci cand vei fi tu pus in situatia de a decide, vei vedea ca lucrurile stau altfel. Procesul decizional implica anumite riscuri pe care, fie ca doresti sau nu, va trebui sa ti le asumi, iar aceste riscuri pot avea impact atat asupra afacerii tale, cat si asupra angajatilor, ceea ce necesita maxima seriozitate si o pregatire solida.
 
Cine nu risca, nu castiga
Unul dintre termenii care caracterizeaza cel mai bine o companie nou infiintata este incertitudinea. Vei fi in permanenta nevoit sa te adaptezi pietei, cerintelor utilizatorilor, investitorilor si in acelasi timp sa iti gestionezi propriile temeri, astfel incat va fi extrem de dificil sa faci planuri de viitor atunci cand nici macar nu stii daca ce ai construit pana in acel punct va fi inca in picioare peste cateva luni; daca vei creste sau nu in perioada urmatoare; daca modelul tau de afaceri va functiona sau iti va crea probleme.
 
Pregateste-te sa devii mai puternic si sa inveti sa te concentrezi, daca inca nu stii sa o faci. Scopul tau este sa iti mentii directia aleasa si sa incerci sa rezolvi in mod eficient problemele, pe masura ce acestea apar.
 
Nu trebuie sa pierzi nicio clipa
Cea mai de pret resursa pe care o ai ca antreprenor este timpul. Vei fi in permanenta contra cronometru incercand sa nu ramai fara bani, sa nu fii doborat de competitie, sa-ti reduci cheltuielile si sa-ti accelerezi astfel cresterea, iar resursele limitate de care vei dispune la inceput de drum nu-ti vor lasa foarte mult timp sa faci altceva.
 
Si pentru ca ziua nu are suficient de multe ore, asteapta-te la nopti albe. Te vor framanta grijile, va trebui sa termini ce ai de terminat, fara a avea posibilitatea de a delega, cel putin nu pentru o buna bucata de timp sau iti vor veni idei valoroase pe care iti vei dori sa le pui imediat in practica, sau macar sa le asterni in scris. Si timpul va deveni un lux.
 
Dar toate acestea nu vor mai conta in momentul in care vor sosi primii clienti fericiti, primele aprecieri, iar eforturile iti vor fi pe deplin rasplatite.
 
Si, nu uita: cat traiesti, inveti!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: 4 lucruriafaceriantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
18 Iul 2024
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]