Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Avantaje pe care ti le poate aduce esecul in cariera

de Camelia Diaconu 16 Apr. 2019 3709
4.28 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esecul in viata personala, dar si profesionala te poate face sa crezi ca toate sansele de reusita ti s-au naruit. Insa, cand vine vorba despre avansarea in cariera, trebuie sa stii ca esecul este o oportunitate prin care inveti si te dezvolti mai mult. Iata cum iti poate imbunatati esecul cariera profesionala!

Cand esuezi pe plan profesional, primul gand pe care il ai este ca nu vei reusi niciodata sa iti atingi telurile. Iti pierzi incredere, nu reusesti sa te mai concentrezi la fel de mult si, de cele mai multe ori, multe persoane renunta sa mai lupte. O actiune total gresita deoarece esecul este modalitatea prin care trebuie sa inveti sa perseverezi, sa avansezi si sa dobandesti cat mai multe si mai bune practici. Ce poate insemna esecul in cariere?

 
  • Esecul este o noua sansa. Cu siguranta stii zicala „Cand o usa se inchide, alta se deschide”. Asta este cea mai simpla si valida explicatie a esecului. Atunci cand esuezi, de fapt o oportunitate ascunsa sta sa iti apara in cale. Un esec trebuie sa te invete sa lupti, sa descoperi unde ai gresit si sa iti stabilesti noi obiective pe care sa le duci la bun sfarsit. 

 
  • Esecul te scoate din rutina. Atunci cand te afli intr-o rutina permanenta, de multe ori nici nu mai reusesti sa evoluezi deoarece nu mai poti performa. Este momentul in care multe persoane isi pierd motivatia tocmai pentru ca nu reusesc sa se desprinda de rutina si sa evolueze, moment in care apare esecul. Ei bine, in cazul de fata, esecul te poate transforma si te poate readuce in forma. 

 
  • Esecul te ajuta sa te schimbi. Iti dai seama ca faci un lucru gresit doar atunci cand esuezi, asa ca o data cu esecul te vei auto-evalua si iti vei da seama ca ai nevoie de o schimbare. Vei vedea ca ceea ce ai facut pana acum nu te-a ajutat sa evoluezi, iar o data cu esecul prin care ai trecut, ai o noua sansa sa castigi. Chiar daca la inceput esecul poate fi privit negativ, important este sa il realizezi si sa il elimini din viata ta. Este un semn care iti arata ca, in mod fundamental, trebuie sa schimbi ceva in viata ta.

 
  • Esecul te face mai atent pe viitor. In momentul in care ai trecut printr-un esec, vei invata din greselile tale si nu le vei mai face la nesfarsit. Te evaluezi singur si reusesti sa iti dai seama ce nu a mers si de ce ai ajuns in punctul esecului. De aici inveti, devii mai puternic si iti revii.

 
  • Esecul te invata ce inseamna modestia. Multi dintre oamenii care experimenteaza succesul, cred ca sunt invincibili, iar cazatura este resimtita mult mai puternic decat este de fapt. Pentru ca succesul distorsioneaza simtul realitatii, esecul te invata sa constientizezi care sunt adevaratele valori. Cu un efect dureros, esecul are caracter pozitiv si te face sa devii mult mai modest in cariera. In urma esecului, vei invata sa devi mult mai motivat, vei lupta mai mult si cu siguranta acest lucru iti va imbunatati cariera. 
 


Tags: esecesec in afacerice inseamna esecesec in cariera

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.28 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Angajatii: Principalii jucatori care dicteaza succesul sau esecul in afacerile mici

de Idei de afaceri
09 Dec 2022
Afacerile te obliga sa devii mai agresiv, mai sociabil, mai dinamic si bineinteles, mai intelept. Dupa cum a demonstrat si campania lui Obama,...

4 Factori importanti care iti pot aduce esecul in afaceri

de Camelia Diaconu
11 Mar 2021
Dincolo de pregatirea si de abilitatile de lider de succes, exista cativa factori de risc ce iti pot influenta in mod puternic sucesul in afaceri....

Ce inseamna esecul in afaceri

de Camelia Diaconu
16 Oct 2019
Esecul sperie pe oricine. Este principalul factor pentru care multi tineri nu incep o afacere. Lipsa curajului este de multe ori caracterizata de...

Vrei sa treci peste un esec? Rezolva orice problema cu aceste citate utile!

de Adela Simonescu
29 Aug 2012
Am ajuns sa cred ca toate esecurile mele si toate frustrarile din trecut au asternut, de fapt, fundatia pentru credintele care au creat nivelul de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]