Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Caracteristici cu care reusesti in afaceri

de Camelia Diaconu 05 Apr. 2021 4525
4.1 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform studiilor realizate in domeniul business, daca stapanesti cat mai multe caracteristici individuale, atunci ai toate sansele sa reusesti in afaceri. Iata care sunt cele mai importante abilitati pe care un antreprenor trebuie sa le detina!

Cand te hotarasti sa incepi o afacere, dincolo de planul pe hartie pe care este obligatoriu sa il ai bine pus la bun, abilitatile individuale sunt de neinlocuit. Multe afacerei au potential datorita conducatorilor bine pregatiti, care isi respecta un plan de actiuni cu ajutorul caracteristicilor pe care le-au dobandit. Daca esti un antreprenor la inceput de drum si nu numai, iata cinci dintre cele mai importante aptitudini antreprenoriale care iti aduc un potential urias de crestere!
 
  • Capacitatea de a-ti asuma riscuri. In orice tip de afacere, intreprinzatorul trebuie sa fie in permanenta pregatit sa riste. Bineinteles, intotdeauna cu un control asumat asupra riscului. In ziua de astazi, teama sau frica de a risca este tot mai mare, acesta este si motivul pentru care multe sanse se pierd. Exista o multime de situati cand riscul poate provoca si neplaceri, insa atunci acceptarea este singura solutie. Dar, sunt si multe cazuri care asigura succesul doar datorita riscului la momentul potrivit.
     
  • Capacitatea de sesiza oportunitatile. Oamenii de afaceri care sunt in domeniu de ani de zile stiu ca oportunitatile si ocaziile ti le mai si creezi singur. Ei bine, antreprenorii aflati la inceput de drum trebuie sa fie intotdeauna deschisi oportunitatilor si sa gaseasca orice sansa de reusita, indiferent de conditiile date. O data cu maturitatea in afaceri, evolutia va fi mult mai simpla.
     
  • Spirit de initiativa. Increderea  in propria persoana, dar si perseverenta si spiritul de initiativa trebuie sa fie mana-n mana in lumea afacerilor. Multi oameni de succes au declarat faptul ca ambitia si hotararea sunt abilitati pe care cu totii ar trebui sa le avem, pentru a ne depasi conditia materiala. Spiritul de initiativa este o consecinta a perseverentei, o abilitate pe care liderii trebuie sa o stapaneasca pentru a merge mai departe. 
     
  • Controlul afacerii. Pana si propriul destin trebuie controlat, asa ca daca iti doresti succesul in afaceri si independent financiara, atunci si afacerea trebuie controlata in mod constant. Trebuie sa fii pregatit si responsabil pentru deciziile si actiunile pe care le adopti.
     
  • Nevoia de a progresa. Nevoia de implinire, de a evolua in mod constant, de a schimba lucrurile in bine si de a stapani cat mai bine business-ul sunt abilitati importante pentru orice om de afaceri. O atitudine pozitiva in fata schimbarilor, a clientilor, inclusiv a concurentei este o abilitate care iti poate aduce o crestere vizibila a afacerii.
 
Educatia antreprenoriala este modalitatea prin care iti poti imbunatati performantele, dar si o buna practica pentru a pune in aplicare idei de succes.


Tags: abilitati antreprenorialeantreprenoriatsucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

7 sfaturi pentru succes in afaceri

de Florin Amariei
16 Iun 2021
Daca iti propui sa intri in afaceri si iti doresti sa ai parte de succes, atunci ar fi bine sa citesti aceste 7 sfaturi. Nu iti va ocupa mult timp,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]