Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Greseli pe care le faci cand incepi un business

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar daca in ultimii ani antreprenoriatul a inceput sa prinda contur, iar oamenii devin mult mai dornici sa inceapa o afacere pe cont propriu, exista cateva greseli pe care le fac, de cele mai multe ori din cauza faptului ca nu inteleg cum functioneaza o afacere!

Daca te-ai hotarat sa incepi un business pe cont propriu, atunci trebuie sa fii suficient de pregatit pentru a razbate in fata concurentei. Conform mai multor calcule facute pana acum, aproximativ 80% dintre start-upurile deschise in ultimii ani nu au functionat mai mult de 3 maxim 5 ani de la deschidere. Principala cauza a fost faptul ca tinerii antreprenori, fondatorii nu inteleg cum functioneaza un business si care este modul corect in care trebuie sa actioneze.
 
Iata ce greseli se pot face la inceputul unei afaceri
 
Lipsa dorintei de crestere. Sunt multe business-uri cu potential de crestere, dar care nu reusesc sa se dezvolte din cauza faptului ca fondatorii nu isi pun amprenta personala. Este important sa iei in calcul cerintele publicului, dar intotdeauna sa vii cu ceva diferit pentru a atrage. Mai mult de atat, daca nu esti pasionat cu adevarat de domeniul in care ti-ai deschis business-ul, atunci nu ai nicio sansa sa te dezvolti.
 
Nu ti-ai setat un scop. Cand pornesti o afacere, existenta unui scop este cea mai importanta caracteristica pentru a te pastra motivat. Daca nu exista, atunci nici afacerea nu va functiona. 
 
Nu te dedici in totalitate. Sa muncesti pe cont propriu inseamna sa iti dedici timpul in totalitate asupra afacerii tale. Din pacate, un business de succes nu poate fi dezvoltat atunci cand il faci in paralel cu un alt job la care esti deja angajat full time. Un start up are nevoie de implicare si asumare in totalitate.
 
Nu creezi un echilibru intre viata personala si cea profesionala.  Acest echilibru nu este doar un mit, ci un adevar pe care trebuie sa il iei cu adevarat in calcul. Cu siguranta ai intalnit persoane care muncesc peste masura si sustin ca nu au timp pentru o viata personala activa. Aceasta este una dintre cauzele importante care pot duce la inrautatirea business-ului. Mai mult de atata, lipsa unui echilibru si implicit a odihnei si vietii personale poate duce la stres necontrolat si la surmenaj.
 
Nu cauti sa te dezvolti in permanenta. In afaceri trebuie sa ai mereu lucrurile puse in miscare. Aici nu e loc de amanare deoarece concurenta ti-o poate lua inainte. Pana la urma, doar cei capabili reusesc sa invinga si sa transforme o idee intr-o afacere de succes.
 
Curajul de a incepe o afacere si implicit imbunatatirea constanta sunt atribute care te pot ajuta sa ajungi cu adevarat departe.


Tags: greseli in afaceriafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]