Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Greseli pe care multi antreprenori le fac

de Camelia Diaconu 28 Iul. 2020 6037
4.38 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand incepi o afacere pe cont propriu esti nevoit sa iei o serie de decizii importante, iar de multe ori sa intampla sa si greseseti. Pentru ca multe dintre greseli sunt comune, ti-am pregatit un top al greselilor in antreprenoriat.

Nu exista o reteta sigura care sa te ajute sa obtii succesul intr-o afacere. Din pacate, antreprenorii fac multe greseli pe care ulterior nu le mai pot indrepta. Pentru ca multe greseli sunt comune si mai ales frecvente, ti-am pregatit o lista pentru a te pregati sa le eviti pe cat de mult este posibil.

 
  • Nu acorzi suficient timp promovarii si vanzarii produselor. Cand incep o afacere, antreprenorii dedica foarte mult timp conceptului de lucru si produselor in sine si uita sa se dedice cu adevarat etapei de promovare. Practic, cea mai importanta etapa a unei afaceri deoarece aceasta aduce vanzarea efectiva a produselor. Conceptul trebuie sa fie unul cu adevarat unic, insa promovarea afacerii este cea mai importanta pentru a-ti populariza conceptul.

 
  • Tii cont prea mult de parerile altora. Este foarte bine sa primesti pareri si sfaturi din partea celorlalti, insa nu toate directiile pe care le primesti iti sunt potrivite pentru stilul tau de afacere. Daca primesti sfaturi din partea persoanelor avizate, antreprenori care activeaza de mult timp in acelasi domeniu ca si tine, atunci poti lua in calcul intr-o mica masura parerea lor. Insa, atunci cand deja te lasi influentat de parerile celorlalti si actionezi dupa bunul lor plac, deja ideea nu mai este originala.
 
  • Nu actionezi dupa un plan de afaceri. Nu te poti lansa in afaceri daca nu ai un plan de actiune pentru cel putin sase luni. Un plan care sa contina idei strategice de business, buget estimativ,  dar si actiuni pentru eventualele schimbari neprevazute. 

  • Iti alegi o nisa prea mica. Daca vrei sa te faci remarcat pe piata, atunci trebuie sa te adresezi unui public variat. In caz contrar, o oferta mica iti va aduce un profit mai mic si sanse mai mici de dezvoltare.

 
  • Nu ai parteneriate stabile. Succesul unei afaceri sta si in legaturile parteneriale pe care le ai si care te pot ajuta pe termen lung. Asigura-te ca iti dezvolti parteneriate strategice care sa fie benefice de ambele baricade si care sa te sustina sa iti constuiesti o reputatie si o baza solida de clienti.

 
Asadar, acestea sunt greselile frecvente pe care le gasesti in lumea antreprenoriatului. Asigura-te ca le eviti pentru  a-ti consolida business-ulu si pentru a-ti crea relatii de lunga durata cu publicul tinta.
 


Tags: greseli in afacerigreseli antreprenorialeafaceri pentru antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 13 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]