Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Intrebari de contabilitate pe care trebuie sa le stie viitorii antreprenori

de Camelia Diaconu 16 Oct. 2019 5198
3.06 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand esti la inceput de drum, ca si antreprenor te intalnesti cu o serie de intrebari carora esti nevoit sa le stii raspunsurile pentru a te asigura ca afacerea ta nu esueaza. De regula, intrebarile de ordin financiar si termenii contabili pot parea greu de inteles, mai ales daca nu ai cunostinte in aceste domenii. Insa, nu este greu sa inveti, mai ales ca ai nevoie doar de cateva notiuni de baza.

Pentru a intelege cum functioneaza afacerea ta, cel mai bine este sa stapanesti domeniul in care activezi. Insa, sunt si situatii cand te poti speria te anumiti termeni cu care intri in contact. Pentru ca este important sa stapanesti si contabilitatea firmei, iata in fata caror intrebari esentiale trebuie sa stii sa raspunzi:
 
Cati bani trebuie sa incasez de la clienti. Gestionarea corecta a afacerii tine cont in primul rand de detaliile de ordin financiar. Daca lucrezi cu furnizori sau ai clienti care te platesc pentru serviciile prestate, atunci este important sa cunosti care este media lunara pe care o incasezi, dar si care este durata medie de incasare.
 
Ce datorii am catre furnizori sau alti creditori. In orice afacere ai nevoie de colaboratori, fie ei si furnizorii care te ajuta sa livrezi in timp util necesarul promis in fata clientilor. Asa cum este important sa stii cat am de incasat, la fel de important de stiut este si cat datorezi oamenilor cu care lucrezi. Care este durata medie a platilor si cand devin facturile restante.
 
Ce suma de bani am disponibila in banca. Orice viitor antreprenor trebuie sa isi cunoasca capitalul companiei. Trebuie sa aiba la indemana un sistem de previziune pentru plati si incasari, atat pentru cele in curs, cat si pentru cele viitoare pe un orizont de 3 luni, pentru a identifica eventualele nereguli. 
 
Este afacere mea pe profit. Dorinta oricarui viitor antreprenor este aceea de a ajunge pe profit, insa de multe ori se face confunzie intre Cash si Profit. Banii pe care ii ai in cont in momentul verificarii nu inseamna neaparat profit, ci si cheltuieli permanente pe care firma le face.  Verifica daca exista decalaje pentru datele de facturare, achizitii pe care esti obligat sa le faci, dar si daca exista sume de bani primite de la clienti in avans pentru proiecte viitoare. Aceste lucruri nu inseamna profit pentru companie, ci un flux de numerar care circula in firma.
 
De unde castig si de unde pierd. Exista o multime de reguli si metode care par a fi greu de inteles daca nu ai un minimum de pregatire contabila. Sunt multe bilanturi pe care trebuie sa le intelegi pentru a stii daca esti pe profit  sau nu, dar si care este cifra de afaceri in acest moment.
 
Pentru a putea intelege mai usor, ai nevoie langa tine de un contabil pregatit sa iti furnizeze informatiile in timp real.
 


Tags: contabilitatecontabilitate si financiarintrebari pentru antreprenoriantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.06 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Mituri despre antreprenoriat pe care trebuie sa le stii

de Florin Amariei
14 Dec 2018
Sa fii antreprenor poate fi extraordinar, insa drumul spre succes este, de cele mai multe ori, lung. Iata ce mituri va trebui sa ai in vedere despre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]