Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lectii de antreprenoriat invatate din poker

de Camelia Diaconu 15 Nov. 2018 4045
4 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa deschizi si sa gestionezi o afacere profitabila pe termen lung poate fi la fel de riscant precum un joc de poker. Ceea ce trebuie sa inveti este faptul ca orice start-up de succes trebuie sa combine mai multe ingrediente, noroc, risc, pariuri, dar si sansa. Iata ce lectii de antreprenoriat poti invata daca joci poker!

Jocul de poker poate fi unul banos daca castigi lozul cel mare, dar si suficient de riscant daca nu esti bine pregatit si stapan pe tine. Un joc te face sa inveti de fiecare data cate o lectie. De ce este bine sa risti, cand este bine sa te opresti, cum este bine sa actionezi atunci cand nu esti sigur pe tine, cand ai toate sansele sa tragi lozul castigator, dar si multe alte lectii care te ajuta sa devii un antreprenor de succes. Iata cateva dintre lectii:
  • Ai intotdeauna sanse. Niciodata sansele de castig nu sunt zero. Un joc de poker te invata ca anumite maini au mai multe sanse de castig, spre deosebire de altele, dar niciodata sansele nu sunt zero. Un tanar antreprenor isi face singur cartile. Poate sa aleaga cand si unde sa joace, dar si sa vada care sunt sansele de castig. Multe start-upuri au esuat din cauza unui capital insufficient, a unei locatii alese gresit  sau a oamenilor nepotriviti. 
  • Trebuie sa iti evaluezi riscul. Intr-un joc intotdeauna vei risca pentru ca speri ca vei atinge rezultatul dorit. Poker-ul nu mai este de mult doar un joc de noroc, ci si unul in care trebuie sa fii suficient de priceput. Ca si antreprenor, trebuie sa fii suficient de priceput sa intelegi riscurile si sa te folosesti cat mai rational de informatiile pe care le ai la dispozitie pentru a lua cea mai buna decizie. Evalueaza-ti intotdeauna riscul inainte de a intra intr-o afacere.
  • Nu trebuie sa astepti momentul perfect. In poker, de mult ori pariezi fara sa stii care sunt mainile de joc ale celorlalti participanti la masa. Analizezi fiecare informatie din joc si pe masura ce primesti, evaluezi riscurile. Aceeasi situatie este si intr-un business, atunci cand esti atreprenor. Nu vei avea niciodata pontul perfect si nici momentul ideal. Fii intotdeauna in masura sa evaluezi datele pe care le primesti si nu rata sansa de a castiga.
  • Nu trebuie sa iti subestimezi norocul. Da, si antreprenoriatul este un joc. Poti pierde din prima ori poti castiga pe termen lung peste masura. Ca in orice alt joc, strange toate informatiile de care ai nevoie si nu lasa sa te surprinda situatii neprevazute. 
  • Ai incredere. Pokerul este jocul care iti impune sa ai incredere in tine. La fel este si intr-o afacere. Increderea este principala calitate pe care tu, ca si findator, trebuie sa o ai si sa o exprimi. Daca nu ai incredere, nu risti, nu pariezi la momentul potrivit, iar o idee, oricat de buna ar fi, nu valoreaza nimic.


Tags: antreprenoriatlectii de antreprenoriatafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
17 Ian 2023
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]