Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Mituri despre afaceri pentru incepatori

de Camelia Diaconu 23 Ian. 2019 3756
3.71 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Reguli, idei, cerinte, sfaturi, indiferent ce si cat respecti, la final cifrele afacerii tale arata cu toul diferit fata de ceea ce ai planuit. Daca te gandesti ca succesul unei afaceri poate fi planuit, atunci trebuie sa afli urmatoarele. Iata 5 mituri despre succesul in afaceri numai bune de stiut de catre tinerii care isi doresc sa intre in afaceri.

5 Mituri despre afaceri
 

Sa fii propriul sef nu este deloc usor. Chiar daca pare ideal sa fii propriul sef, regulile pe care trebuie sa le respecti de acum sunt cu mult mai multe fata de perioada in care erai un simplu angajat. Sa atingi succesul in afaceri nu depinde numai de tine, chiar daca majoritatea antreprenorilor gandesc ca trebuie sa se descurce singuri. In urma mai multor studii facute in Statele Unite ale Americii si Marea Britanie am aflat urmatoarele. Mituri despre succes:
 
Antreprenorii nu au nevoie de nimeni. Oricat de inteligent ai fi si oricat de multe idei spectaculoase ai avea, sa duci o afacere la bun sfarsit nu ai cum sa fii singur. Indiferent de domeniu, cand ai intrat in lumea business-ului, ai nevoie de sustinere pentru a-ti dezvolta ideile de business. Fie ca este sustinere financiara primita din familie ori doar sustinere morala, in final majoritatea tinerilor antreprenori care accepta un ajutor din partea unui partener sau a unui mentor vor avea asigurat succesul.
 
Antreprenorii lucreaza fara oprire. Este adevarat ca in propria afacere ai un volum de munca mai mare fata de momentul in care esti un simplu angajat intr-o companie. Un start-up are nevoie de multe ore de munca pana in momentul in care se pune pe picioare. Insa, cel mai important aspect de care trebuie sa tina cont un viitor antreprenor este echilibrul dintre viata persoana si cea profesionala. Succesul poate veni mult mai usor in momentul in care exista echilibru. Atunci cand stii sa petreci timp de calitate cu oamenii importanti din viata ta, dar si cand stii sa te dedici in totalitate muncii tale.
 
Antreprenorii cred ca le pot face pe toate. Sa crezi ca le poti face pe toate este o gandire care te poate ajuta pana la un anumit punct. Ideal ar fi sa accepti ajutorul oamenilor din jur deoarece succesul in afaceri vine in momentul in care colaborezi. Sa nu crezi ca este la fel de usor sa faci marketing , dar si la fel de usor sa tii contabilitatea firmei. Pentru a-ti gestiona afacerea corect, cel putin din punct de vedere financiar, ia-ti langa tine oameni suficient de pregatiti.
 
Nu iti ofera nimeni garantia succesului. Daca am stii ca reusim probabil cu totii ne-am apuca de afaceri. Insa, in realitate lucrurile nu sunt atat de simple. Pentru inceput, produsul pe care il aduci in fata clientilor este elementul de baza care conteaza cel mai mult intr-o afacere, iar ulterior publicul tinta, respectiv consumatorul de rand este cel care te tine in viata.
 
Antreprenorii nu pot lucra pentru altcineva. Un alt mit care s-a demonstrat de-a lungul timpul ca fiind neadevarat. Multi dintre tinerii antreprenori provin din mediul corporate, acolo unde s-au obisnuit deja sa lucreze pentru altcineva. Ei inteleg principiul de business si stiu ca propria afacere te face sa lucrezi pentru altcineva, pentru publicul tau!


Tags: mituri in afaceriantreprenoriatmituri despre antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Mituri despre antreprenoriat pe care trebuie sa le stii

de Florin Amariei
14 Dec 2018
Sa fii antreprenor poate fi extraordinar, insa drumul spre succes este, de cele mai multe ori, lung. Iata ce mituri va trebui sa ai in vedere despre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]