Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Oameni de succes, dar care au renuntat la scoala

de Camelia Diaconu 09 Apr. 2019 3312
3.94 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vazand astazi succesul inegalabil al multor oameni te succes, te gandesti ca acestia au petrecut zeci de ani in scoli preferentiale pentru a dobandi calitatile pe care le stapanesc acum. Ei bine, unii dintre cei mai bogati oameni ai lumii au renuntat la scoala cu mult inainte de termen.

Educatia reprezinta una dintre temeliile puternice care ajuta la dezvoltarea noastra personala, insa nu toti liderii de succes pe care ii vezi acum au facut zeci de ani de studii pentru a ajunge unde sunt. Rezultatele la care acestia au ajuns acum nu stau la baza unor studii superioare, asa cum am crede. Iata cinci dintre cei mai de succes antreprenori care nu au avut o educatie formala completa!

 
  • Steve Jobs. Co fondatorul Apple, omul de succes care detinea o avere de aproximativ 11 miliarde de dolari atunci cand a decedat, dupa ce a absolvit liceul, a trebuit sa renunta la scoala, deoarece parintii nu isi permiteau sa il intretina. Nu a mers niciodata la facultate, dar asta i-a adus o avere incredibila, fara studii superioara. Partenerul lui, Steve Wozniak nu si-a terminat nici el studiile superioare, iar conturile lui arata peste 100 de milioane de dolari.

 
  • Dave Thomas. Fondator si CEO al marelui imperiu fast-food Wendy’s, nu si-a terminat nici liceul deoarece a fost nevoit sa lucreze full time la Hobby House Restaurant. In anul 2002, inainte de a muri, Dave Thomas detinea o avere de 99 de milioane de dolari.

 
  • Larry Ellison. Primul CEO al Oracle are o avere estimata la 52 de miliarde de dolari, insa acesta a renuntat la doua facultati, ajungand sa nu termine nici una. El a pus bazele impreuna cu alti doi parteneri la compania care detine acum numele de Oracle. Acum, multimiliardarul Larry a renuntat la pozitia de CEO si este doar presedinte si director tehnologic la Oracle.

 
  • Michael Dell. Fondatorul Dell Computers are o avere estimate la 20 de miliarde de dolari, insa acesta a renuntat la facultatea din Texas la care intrase.  A inceput afacere prin vazarea unor upgrade-uri pentru computere si s-a extins catre o afacere mult mai dezvoltata imediat cum a inceput sa simta gustul succesului. In 1992, la doar 27 de ani, Michael Dell a devenit cel mai tanar CEO din clasamentul Fortune.

 
  • Rachael Ray. Cu o avere de aproximativ 60 de milioane de dolari, cunoscuta stea a show-urilor de gatit nu a absolvit niciodata o facultate si nici alte cursuri in arta culinara. Ea si-a lansat propria emisiune in anul 2006, dar s-a si promovat in multe alte emisiuni deja populare.

 
Morala pe care o putem invata din aceste exemple este faptul ca o personalitate de conducator si invingator te poate ajuta intotdeauna sa iti gasesti calea care sa te duca pe culmile succesului. Educatia este treapta care te poate ajuta sa ajungi pe aceasta cale, insa capacitatile cognitive sunt cu adevarat importante.


Tags: antreprenori de succesantreprenoriatoameni de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Mituri despre antreprenoriat pe care trebuie sa le stii

de Florin Amariei
14 Dec 2018
Sa fii antreprenor poate fi extraordinar, insa drumul spre succes este, de cele mai multe ori, lung. Iata ce mituri va trebui sa ai in vedere despre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]