Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi de securitate pentru protejarea companiei

de Camelia Diaconu 21 Nov. 2018 3197
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este complet gresit sa credem ca spargerile sau furturile au loc doar in locuinte. Companiile sunt si ele de multe ori in vizorul hotilor, iar importanta securitatii afacerii, dar si angajatilor este majora. Cum sa iti protejezi compania de jafuri si furturi!

Restaurante, hoteluri, micile magazine de cartier sau chiar benzinariile sunt in topul locatiilor frecventate des de hoti. In urma staisticilor s-a demonstrat faptul ca peste 20% dintre jafuri sunt indreptate catre sedii de firma, iar pagubele de multe ori sunt foarte greu de acoperit. Iata cateva sfaturi pe care sa le iei in calcul pentru a-ti securiza afacerea!
 
  • Monteaza un sistem de supraveghere. In orice business trebuie sa existe montat un sistem cu camera video de supraveghere. In primul rand acestea au rolul de a descuraja hotii, dar si de a ajuta la prinderea faptasilor. Imaginile surprinse de camerele video pot fi duse catre politie pentru a identifica mai usor persoanele care au dat spargere.
 
  • Instaleaza un sistem de alarma. Exista doua tipuri de sisteme de alarma. Unul care poate fi activat de catre angajati, dar si altul care se activeaza automat in momentul in care un strain patrunde in cladire si introduce codul gresit. Primul este indicat pentru locatii in care exista zilnic sume mari de bani, iar sistemul care se activeaza atunci cand intra o persoana straina in locatie este recomandat pentru cladiri de birouri. Si aceasta modalitate este extrem de eficienta pentru a descuraja hotii si pentru a-i speria in momentul in care au introdus codul gresit pentru a intra in locatie.
 
  • Monteaza panouri proeminente. De obicei, hotii supravegheaza cu ceva timp locul in care vor sa faca marea spargere tocmai pentru a se familiariza cu locul si programul de lucru al angajatilor. Monteaza panouri proeminente care sa ii avertizeze la sistemele de securitate, in felul acesta ii vei face sa renunta la orice tentativa de spargere.
 
  • Restrictioneaza accesul in cladire. Daca iti desfasori activitatea intr-o casa sau la bloc, cel mai bine este sa montezi interfoane sau o instalatie de acces care sa restrictioneze accesul persoanelor straine in interior. Tehnologia zilelor noastre aduce in prim plan si dispozitive care sunt dotate cu sisteme video pentru a vedea ce persoana intra in cladire.
 
  • Invata angajatii ce inseamna siguranta la locul de munca. Fa periodic sedinte si training-uri in care sa le explici angajatilor informatii importante despre siguranta mediului de lucru. Cum sa reactioneze in fata unui jaf, a unui hot, dar si cum sa se opuna eventualelor indicatii pe care le primesc din partea hotilor pentru a nu-si pune viata in pericol. Acest tip de sedinte se pot dovedi salvatoare atat pentru angajati, cat si pentru afacere.
 


Tags: siguranta in muncametode de securitatesecuritate la locul de munca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]