Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Sfaturi de strangere a fondurilor care te ajuta sa inchei o afacere de succes

de Camelia Diaconu 09 Apr. 2021 4272
2.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri solid trebuie sa aiba la baza cateva reguli importante. Pe langa capital, pentru a-ti putea pune pe picioare o afacere ai nevoie si de un plan solid, dar si de cateva reguli pentru strangerea fondurilor. Iata care sunt acestea!

Strangerile de fonduri sunt cele mai importante actiuni dintr-o afacere. Atunci cand ai prea putini bani poti risca sa intri intr-o criza financiara chiar inainte de inceputul afaceri. Insa, daca te intrebi de cat capital ai cu adevarat nevoie pentru a porni o afacere, iata ce trebuie sa stii!

 
Estimeaza-ti realist veniturile. Fa cat mai multe cercetari si calculeaza toate variantele pentru a-ti putea sustine concluziile. Incearca sa iti pastrezi intotdeauna proiectiile optimiste, dar realiste pentru ca posibili investitori sa aiba incredere sa investeasca in tine. De regula, acestia stiu care sunt limitele antreprenorilor, iar cu cat ofertele incep de undeva de mai sus, cu atat vei avea sanse de a ajunge la o oferta mai buna.

 
Estimeaza-ti sumele de care ai nevoie si dubleaza-ti rezultatele. Pentru a evita eventualele neplaceri, dar si rundele ulterioare aditionale de strangeri de fonduri, cel mai indicat este sa iti estimezi de la bun inceput de ce suma are nevoie afacerea ta. Acopera-ti toate cheltuielile, pune de-o parte  un buget chiar si pentru cele neprevazute si in final dubleaza rezultatul.

 
Fii pregatit sa prezinti documente. Pentru a putea obtine oferte bune din partea investitorilor, fii pregatit sa pui la dispozitie documentele de investitie. Arata in ce masura esti implicat in afacere, ce abilitati de negociere ai, cat de asumat esti in fata posibilelor riscuri, etc. Motiveaza-ti implicarea si seriozitatea in fata afacerii tale.

 
Pastreaza-ti controlul asupra business-ului. Asigura-te ca orice decizie sau strategie pe care o pui in aplicare nu ti se intoarce impotriva ta. Daca nu esti majoritar in afacere, atunci asigura-te ca nu poti fi eliminat din propriul business. Fii sigur de autoritatea pe care o ai in luarea deciziilor si care sunt lucrurile care iti permit sa iti pastrez controlul si starea de echilibru.

 
Acorda incredere. Sa ceri bani nu este un strigat de disperare ori de slabiciune. Investitorii sunt in masura sa ajute si sa incredinteze bani pesoanelor in care au incredere, asa ca increderea de sine este cea mai importanta abilitate pe care trebuie sa o stapanesti.


Tags: strangere de fondurivenituri in afaceriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Top citate celebre pentru afaceri de succes!

de Adela Simonescu
12 Aug 2014
Aspiram la statutul de antreprenor de succes. Visam la clipa in care ne vom trezi dimineata si vom pune cap la cap un plan splendid pentru o zi de...

10 lectii valoroase pentru oameni de afaceri de succes!

de Ilinca Dobrescu
15 Iul 2014
Avem idei de afaceri superbe, de-a dreptul geniale. De foarte multe ori, ideile raman idei si nu ajung sa se concretizeze in afaceri de succes. De...

Care este secretul unei afaceri de succes?

de Andrioae Ruxandra
10 Iul 2014
Exista multe tipuri de antreprenori, dar in general, acestia sunt impartiti in doua categorii: cei care au idei de afaceri briliante in fiecare...

3 legi de aur pentru echilibru intre afaceri de succes si viata personala stralucita!

de Victor Oancea
02 Mai 2014
Este destul de greu sa acceptam ca in weekend nu vom deschide laptop-urile, ne vom inchide telefoanele mobile de serviciu si nu vom intra macar 2 ore...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]