Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Sfaturi pentru a avea succes in vanzari

de Camelia Diaconu 18 Mar. 2021 6025
4.1 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Experienta, ca si om de vanzari, poate fi imbunatatita in mod vizibil doar prin cateva tehnici simple. Mai jos iti prezentam cateva trucuri pe care le poti pune in aplicare in orice prezentare de vanzare si care pot face diferenta!.

Succesul in vanzari nu inseamna o bagheta magica pe care doar o folosesti la nevoie si iti garanteaza castigul. In vanzari, la fel ca in orice alt domeniu, ai nevoie de multe ore de munca, practica si strategii complexe care sa te ajute sa iti ridici serviciile.

Si chiar daca semnarea unui contract dureaza doar cateva secunde, in realitate, munca din spate poate fi de zeci de ore complexe. Iti prezentam cinci sfaturi simple care te vor ajuta sa ai succes in afaceri!

 
Nu sta prea mult la povesti. Intr-adevar, conversatia este o arta, insa daca prelungesti discutia mai mult decat este necesar, potentialul client se poate plictisi si iti poate refuza oferta. Conversatia lunga poate fi o cale sigura de a ucide vanzarea mult dorita. Mergi in discutie impreuna cu prezentarea serviciului ori a produsului, prezinta-ti beneficiile si discuta doar elementele de baza. Pe parcurs, se vor identifica si rezultatele.

 
Suna chiar si in intervalul orar nepotrivit. Se spune ca nu este indicat sa sunt un partener de afaceri inainte de ora 8 dimineata ori dupa 7 seara. In realitate, este posibil ca fix acest interval de timp sa iti aduca beneficii. De ce? Pentru ca este foarte posibil ca la 8 dimineata clientul tau sa fie mult mai liber si prezent in discutie, spre deosebire de ora 12, iar acesta este un bun motiv de a-ti rapunde favorabil. 

 
Pune multe intrebari. Chiar daca curiozitatea excesiva poate fi daunatoare, in vanzari este foarte important sa identifici fiecare oportunitate. Intrebari precum: unde, cand, cum, de ce, cu ce sau cine? te pot ajuta sa obtii rezultatele pe care ti le doresti.

 
Nu iti uita niciodata clientii. Daca nu vei fi mereu la curent cu dorintele, multumirile ori neplacerile clientului, nu vei stii cand este cazul sa intervi, pentru a nu-l pierde. Nu trebuie sa il intrebi zilnic cum ii merge, ci adu-ti aminte de el macar o data pe luna pentru a-i adresa cateva intrebari. In felul acesta vei stii daca este multumit in totalitate.

 
Fii intotdeauna la curent cu alte oportunitati.  Chiar daca toata activitatea iti merge foarte bine, iar comenzile sunt tot mai mari, nu uita sa iti actualizezi constant informatiile in baza de date. Cauta in permanenta noi contacte si introdu potentiali clienti, iar in felul acesta iti vor creste sansele de reusita.

 
Nu uita ca este extrem de important sa inveti din greseli, asa ca acorda-ti timp periodic pentru a te imbunatati. Noteaza-ti ceea ce ti se pare ca faci gresit, comunica mai mult cu echipa din jur si imbunatateste-ti comportamentul periodic pentru a avea succes in vanzari.
 


Tags: vanzariafacerimodalitati de vanzaretehnici in vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Productia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole

de Idei de afaceri
11 Mar 2024
Procesul de productie reprezinta ansamblul operatiunilor care vizeaza activitati economice organizate social ce consta in obtinerea de bunuri...

Planificarea afacerii. Strategia de marketing

de Idei de afaceri
29 Mar 2024
Din punctul de vedere al planificarii de afaceri, strategia este ansamblul de operatii realizate in vederea atingerii unui obiectiv. Strategia de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]