Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Tipuri de finantare la care poate apela un antreprenor

de Camelia Diaconu 08 Oct. 2019 4491
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La inceput de drum, finantarea afacerii poate fi o adevarata provocare pentru orice antreprenor. Modalitatile prin care orice tanar antreprenor isi poate finanta business-ul depind in cea mai mare parte de diversitatea formelor de strangere a sumelor necesare la care este in masura antreprenorul sa apeleze. Mai jos iti spunem cateva solutii de finantare la care poate apela un antreprenor!

Bugetul este primul impediment ce sta in calea esecului unui business. De multe ori, din lipsa unui buget favorabil, multe business-uri se prabusesc inainte de termen, acesta fiind si motivul pentru care vedem in piata tot mai multe idei de afaceri falimentare. Nu toti antreprenorii dispun de resurse proprii suficiente pentru demararea unui business, insa acest lucru nu ar trebui sa ii sperie deoarece, din fericire, exista cateva modalitati de finantare la care pot apela. Iata care sunt acestea.

 
  • Imprumuturi de la apropiati. La scurt timp de la demararea afacerii, te poti gandi si la implicarea altor persoane, din punct de vedere financiar. Daca in prima faza, apropiatii, rudele si familia sunt primele persoane pe lista, ulterior poti lua in calcul imprumutul de la investitorii de profesie.  O varianta de finantare in care sunt specificate termenele si etapele rambursarii, dar si eventuala dobanda aplicata. 

 
  • Creditul vanzatorului. Mai exact, obtinerea unui credit care implica esalonarea unor anumite sume de bani pe o perioada mai lunga de timp. Obtinerea acestui tip de finantare poate dura mai mult timp de la solicitare, iar creditele se obtin atunci cand riscul vanzatorului este foarte mic.

 
  • Subventii. In general, subventiile sunt acordate de catre stat tocmai pentru a incuraja  antreprenorii tineri sa isi puna pe picioare un business. Pentru acest proiect, domeniile de finantare variaza intre agricultura, educatie, cultura, dezvoltare personala, resurse umane, sanatate, IT, infrastructura, societate civila, servicii sociale, protectia mediului, tineret, cercetare, comunicare, etc.

 
  • Imprumuturi de onoare. Acestea sunt primite din partea anumior organizatii din afara domeniului bancar drept sprijin pentru inceperea unui business. De regula, vin din partea unor asociatii ori fundatii, in urma mai multor selectii, dupa o serie de criterii. De multe ori, aceste tipuri de imprumuturi sunt nerambursabile, sub forma de donatii.

 
  • Capitalul personal. In prima faza, se tine cont de resursele proprii, economiile personale ale antreprenorului direct ori ale asociatilor. Bani care nu sunt suficienti, insa sunt necesari pentru a implementa ideea de afacere. Ulterior, o data cu implicarea personala, poti castiga mult mai usor increderea in potentialii finantatori.


Tags: imprumuturi in afacerifinantare in afaceribuget in afaceritipuri de finantare

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]