Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 Tipuri de finantare la care poate apela un antreprenor
La inceput de drum, finantarea afacerii poate fi o adevarata provocare pentru orice antreprenor. Modalitatile prin care orice tanar antreprenor isi poate finanta business-ul depind in cea mai mare parte de diversitatea formelor de strangere a sumelor necesare la care este in masura antreprenorul sa apeleze. Mai jos iti spunem cateva solutii de finantare la care poate apela un antreprenor!
Cultura de sofran
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
- Imprumuturi de la apropiati. La scurt timp de la demararea afacerii, te poti gandi si la implicarea altor persoane, din punct de vedere financiar. Daca in prima faza, apropiatii, rudele si familia sunt primele persoane pe lista, ulterior poti lua in calcul imprumutul de la investitorii de profesie. O varianta de finantare in care sunt specificate termenele si etapele rambursarii, dar si eventuala dobanda aplicata.
- Creditul vanzatorului. Mai exact, obtinerea unui credit care implica esalonarea unor anumite sume de bani pe o perioada mai lunga de timp. Obtinerea acestui tip de finantare poate dura mai mult timp de la solicitare, iar creditele se obtin atunci cand riscul vanzatorului este foarte mic.
- Subventii. In general, subventiile sunt acordate de catre stat tocmai pentru a incuraja antreprenorii tineri sa isi puna pe picioare un business. Pentru acest proiect, domeniile de finantare variaza intre agricultura, educatie, cultura, dezvoltare personala, resurse umane, sanatate, IT, infrastructura, societate civila, servicii sociale, protectia mediului, tineret, cercetare, comunicare, etc.
- Imprumuturi de onoare. Acestea sunt primite din partea anumior organizatii din afara domeniului bancar drept sprijin pentru inceperea unui business. De regula, vin din partea unor asociatii ori fundatii, in urma mai multor selectii, dupa o serie de criterii. De multe ori, aceste tipuri de imprumuturi sunt nerambursabile, sub forma de donatii.
- Capitalul personal. In prima faza, se tine cont de resursele proprii, economiile personale ale antreprenorului direct ori ale asociatilor. Bani care nu sunt suficienti, insa sunt necesari pentru a implementa ideea de afacere. Ulterior, o data cu implicarea personala, poti castiga mult mai usor increderea in potentialii finantatori.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit