Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Trasaturi pe care trebuie sa le aiba un antreprenor

de Camelia Diaconu 19 Mai. 2020 7622
4.07 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa incepi o afacere pe cont propriu nu este deloc usor. Succesul unui business nu vine in urma anilor de scoala ori a notelor bune pe care le-ai avut in facultate, ci in urma personalitatii si a perspectivei pe care o ai in viata. Vezi daca ai aceste trasaturi de antreprenor!

Ce trasaturi trebuie sa aiba un antreprenor
 
Conform unui studiu realizat recent de catre specialistii din domeniu, nu trebuie sa fii un anume tip de persoana pentru a deveni un antreprenor de succes, insa daca ai cateva dintre cele mai importante trasaturi de personalitate, atunci poti avea avea noroc. Iata care sunt!
 
Motivatia. Ca si antreprenor trebuie sa fii in totalitate dedicat muncii tale. Sa nu te bazezi pe reusitele celorlalti si sa faci tot posibilul sa iti atingi obiectivele. Motivatia trebuie sa vina din interior, asa ca daca nu simti acest lucru, viata de antreprenor s-ar putea sa fie dificila mai ales pentru inceput.
 
Optimismul. Inceputul este greu pentru oricine, fie ca ai experienta ori nu. Insa, daca esti optimist si privesti lucrurile in viitor, atunci vei reusi sa te adaptezi pentru a continua, indiferent de esec. Un antreprenor trebuie sa fie optimist pentru a intelege ceea ce face cu adevarat si pentru a impartasi cu ceilalti viziunea lui. 
 
Creativitatea. Toti antreprenorii de succes au o viziune aparte. Ei nu copiaza pe nimeni si mai mult de atat nu gandesc la fel ca ceilalti. Ei isi construiesc afacerea in urma ideilor marete pe care le gandesc. Creativitatea trebuie sa fie o trasatura cu care te nasti. Nu ai cum sa o pierzi si mai mult de atat, nu ti se consuma niciodata. Ca si antreprenor faci intotdeauna lucruri noi si gasesti mereu metode de a te reinventa atunci cand simti ce ceva nu functioneaza cum trebuie.
 
Pasiunea. O afacere inceputa din pasiune are toate sansele sa reuseasca. Un business nu inseamna doar bani, ci inseamna si sa faci ceea ce iti place cu adevarat. Sa iti construiesti propria afacere ai nevoie de timp si efort, iar acest lucru presupune ore in sir de lucru, chiar si pana la epuizare uneori. Insa, pasiunea pentru afacerea ta nu te va face sa cedezi deoarece un antreprenor nu se teme de munca, ci isi urmeaza viziunea orice ar fi. Provocarile sunt o multime, insa pasiunea te face sa le depasesti.
 
Asumarea riscului. Teama de esec, dar si asumarea unui risc merg mana in mana intr-o afacere. Un antreprenor trebuie sa se nasca cu aceste trasaturi. Sa nu se sperie de riscuri si sa inteleaga ca trebuie sa lupte pentru a-si atinge obiectivele. In afaceri nu trebuie sa existe teama de a face un pas nou, deoarece complacerea intr-o situatie neplacuta nu te poate ajuta sa reusesi. Antreprenorii valorifica orice sansa si doboara orice esec care le apare in cale.
 


Tags: trasaturile unui antreprenorantreprenoriatcalitatile unui antreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Mituri despre antreprenoriat pe care trebuie sa le stii

de Florin Amariei
14 Dec 2018
Sa fii antreprenor poate fi extraordinar, insa drumul spre succes este, de cele mai multe ori, lung. Iata ce mituri va trebui sa ai in vedere despre...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]