Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri despre afaceri pe care orice antreprenor trebuie sa le stie

de Florin Amariei 29 Iun. 2020 5638
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca nu ai un mentor, atunci profita de acest articol in care vei afla 6 lucruri despre afaceri pe care orice antreprenor trebuie sa le stie.

Lumea antreprenorilor este plina de provocari si noutati in fiecare zi sau, mai bine spus, in fiecare ora inveti ceva nou daca ai propria ta afacere. Asadar, ne-am gandit ca ar fi bine sa va oferim o bucatica din ceea ce fac unii dintre cei mai buni afaceristi ai lumii. Asa am ajuns la aceste 6 lucruri pe care vi le vom prezenta mai jos.
 
1. Cerceteaza in amanunt piata
Inainte de a face investitii masive trebuie sa intelegi pe deplin locul in care te afli, oportunitatile pe care le ai, cadrul fiscal, profilul posibililor clienti si obiceiurile locale pe care le poti folosi in avantajul tau. Sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere, atunci cand te hotarasti sa mergi pe propria cale prin deschiderea unei noi afaceri. Va dura putin timp, insa baza de la care vei pleca va fi mult mai solida. 
 
2. Munceste
Nimic nu se construieste lasandu-i pe altii sa faca treaba ta. Chiar daca nu esti un obsedat al controlului, va trebui sa ai cunostinte avansate despre tot ceea ce se intampla in firma ta. In plus, atunci cand ajungi intr-un impas trebuie sa fii alaturi de angajatii tai pentru a le oferi un plus de moral. E important sa iti tii oamenii care au incredere in tine si in ideea ta alaturi de tine. Mai important este, insa, ca tu sa fii implicat si nu te bazezi nicio clipa ca cineva poate face mai bine ca tine un anumit lucru esential pentru afacerea ta. Lucru acesta poate fi valabil doar atunci cand numesti un manager, insa tu stii deja cum sa controlezi eficient toata firma. 
 
3. Contureaza-ti viata pe care ti-o doresti
A porni pe calea antreprenoriatului nu inseamna sa te ignori pe sine. E important ca tu sa te gasesti intr-o stare buna de sanatate si echilibru psihologic pentru a te bucura de roadele muncii tale. Pe langa asta, deciziile pe care le vei lua in fiecare zi si calculele pe care va trebui sa le analizezi iti vor solicita atentia. De aceea, gandeste-te si la tine pentru ca esti important/a.
 
4. Asculta de clienti
Nu vei putea creste o afacere de succes, daca nu vei fi atent la ceea ce iti spun clientii tai. Verifica-le de fiecare data (sau cand este posibil) nivelul de multumire pe care acestia il au dupa ce au interactionat in orice mod cu afacerea ta. Unii te vor ignora, insa altii iti vor oferi sugestii importante pentru a face si mai multi bani cu produsul sau serviciul tau. Bineinteles, datele sunt si ele importante. Colectand o cantitate mare de date vei putea analiza ce a mers bine si ce nu, insa ai grija la GDPR!
 
5. Invata impreuna cu o echipa
Greselile se fac impreuna. Lucrurile negative cu care te confrunti singur te vor macina daca nu le gasesti rapid solutii, insa in echipa totul e mai usor. Atentie, insa, la oamenii in care ai incredere. Asigura-te ca ai tot timpul o plasa de siguranta. 
 
6. Concentreaza-te
Nu lasa multitasking-ul si grijile multiple sa te imparta in bucati. Rezolva mai intai ceea ce e cu adevarat important, apoi preocupa-te si de celelalte probleme. Poti sa-ti faci un sistem la fel ca cei de la UPU, unde iti marchezi situatiile precum ranitii: cei aflati intr-o situatie grava sunt primii care primest atentie medicala, asa ca probleme tale urgente vor trebui sa aiba tot timpul prioritate. Nu trebuie sa renunti la linistea ta psihica pentru ca ai prea multe de facut. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: 6 lucruriafaceriantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
18 Iul 2024
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]