Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 reguli de respectat pentru ca afacerea ta sa aiba succes

de Florin Amariei 31 Dec. 2019 4814
4.29 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile nu apar doar pentru ca cineva se plictiseste si are prea mult timp liber. E clar ca iti doresti sa ai succes cu initiativa ta antreprenoriala. Si pentru ca noi credem intr-o Romanie care merita sa aiba cat mai multe IMM-uri, iti propunem acest 6 reguli de respectat pentru a-ti garanta rezultatul final dorit.

Nu toate afacerile reusesc, nu toti antreprenorii ajung acolo unde vor in primul an si nu toate tintele se ating conform planului tot timpul. Asta nu inseamna ca trebuie sa te plafonezi. Tu trebuie sa continui. Mai jos vei regasi 6 reguli de respectat pentru ca afacerea ta sa aiba succes.
 
1. Construieste ceva in care tu crezi
Pune bazele unei afaceri in care ai completa incredere. Nu trebuie sa te reprezinte pe tine insuti, insa va fi necesar sa te poti regasi in ceea ce ai construit. Indiferent de situatie, oamenii care te cunosc te vor asocia mai mult sau mai putin cu afacerea ta. Este la fel ca zidirea unei noi cladiri. Rezultatul te va reprezenta intr-o oarecare masura.
 
A te regasi in ceea ce faci este un lucru bun si pentru viitorul afacerii tale, intrucat vei fi mult mai implicat in a avea succesul scontat. 
 
2. Nu urmari doar imbunatatiri de 10%
Tinteste spre mai mult si spre mai bun. Nu cauta sa ai cresteri egale cu rata inflatiei. E important sa fii realist, intr-adevar, dar e si mai important sa poti dezvolta o afacere care poate creste si in conditii diferite fata de cele care existau la inceput. 
 
Simti ca nu te dezvolti suficient? Atunci incearca sa gasesti metoda potrivita prin care poti schimba din radacini modul in care operezi si ajungi la clienti. S-ar putea sa ajungi la un set de modificari mult mai bun. 
 
3. Vei fi copiat
Trebuie sa intelegi ca acest lucru se poate intampla foarte usor. Nu are importanta cat de sigur esti pe produsele sau serviciile tale. Vor exista oameni care iti vor copia modelul de business fara nicio jena. Asigura-te ca vei putea sa ramai in fruntea zonei tale de operabilitate, chiar daca te vor copia cei fara inspiratie si curaj. Fii unic si, pe cat posibil, da-le celor din jur cat mai multe motive descurajante pentru a te copia.
 
4. Tine fonduri de rezerva
Nu vorbim de economii sau investitii in titluri de stat. Firma ta trebuie sa aiba un fond de urgenta. Economia mondiala este destul de volatila si o unda de soc din Franta se poate resimti cu usurinta pana in Orientul Mijlociu. Daca luam in calcul faptul ca autoritatile romane modifica doar Codul fiscal de cateva zeci de ori pe an, atunci e clar ca trebuie sa ai in vedere o metoda de economisire. 
 
Un astfel de fond de rezerva iti poate tine afacerea pe picioare, in timp ce altii vor inchide activitatea. 
 
5. Nu renunta la control
E destul de clar. Renunta la control doar atunci cand iti vei vinde afacerea cu totul pe o suma corecta de bani. In rest, tu trebuie sa decizi si sa iti asumi masurile luate. Nu lasa pe altcineva sa iti influenteze major planurile. Ia tu hotararile necesare de fiecare data. Doar asa vei sti cu adevarat cum sa treci prin orice provocari. 
 
6. E un maraton, nu un sprint
Vrei rezultate in primul an? Atunci inseamna ca esti visator. O afacere se va autosustine cel mai devreme intr-un an si jumatate, iar profitabilitatea va avea loc dupa cel putin trei ani. Ai in vedere acest factor de timp. E important pentru viitorul tau antreprenorial.
 
Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: reguliafaceresucces

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.29 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Cum pornesc o afacere fara experienta

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Teama in antreprenoriat este de inteles, insa nu este un lucru din cauza caruia sa nu incepi. Succesul antreprenorilor nu vine din cat de...

In ce domeniu sa incepi o afacere. Ce intrebari sa iti adresezi daca nu stii ce afacere sa deschizi

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Ideile, teoria si determinarea sunt la locul potrivit, insa tot nu stii ce fel de afacere ar fi potrivita pentru tine? Aici intervenim noi cu cateva...

Reguli de etichetare a produselor ecologice

de Idei de afaceri
12 Ian 2023
Produsul ecologic se supune legislatiei nationale in vigoare privind etichetarea produselor alimentelor conventionale. Pe un document ce insoteste...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]