Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Caracteristici care iti pot aduce succesul intr-o afacere

de Camelia Diaconu 27 Apr. 2021 5053
4.19 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O data ce ai hotarat sa iti deschizi o afacere, pe langa planul de business pe care este esential sa il ai, exista si cateva caracteristici generale care iti pot asigura succesul. Iata care sunt cele mai importante sapte caracteristici!

Majoritatea tinerilor antreprenori care isi doresc sa deschida o afacere o fac din dorinta de a castiga independenta si de a se dezvolta pe plan personal. Pe langa aceasta dorinta, exista si alte cateva abilitati importante pentru a construi o cariera de succes. Iata cateva dintre ele:
 
  • Disponibilitatea pentru un program prelungit. Pentru a-ti asigura succesul trebuie sa fii dispus sa muncesti cat de mult timp este necesar. Oamenii de succes sunt de parere ca munca este o vocatie, o activitate care le permite sa isi descopere si sa arate adevaratele valori, motiv pentru care muncesc mai mult decat ce ar insemna o simpla ocupatie.
     
  • Curajul de asumare a riscului. In lumea afacerilor, antreprenorii trebuie sa fie dispusi sa riste in permanenta, insa intotdeauna un risc calculat. Esecul sau teama nu trebuie sa acapareze alegerea finala deoarece s-ar putea pierde adevaratele valori care apar. In afaceri este indicat sa nu te gandesti in exces la posibilele esecuri ce ar putea sa apara.
     
  • Proactivitatea. Spiritul de initiativa, ba chiar voluntarismul sunt abilitati esentiale unui antreprenor. Aceste caracteristici sunt o consecinta a perseverentei si au drept rezultat succesul.
     
  • Sesizarea oportunitatilor. Specialistii in afaceri sunt de parere ca nu ai nevoie de ocazii speciale pentru a reusi, ci trebuie sa iti creezi singuri ocaziile. Nu este recomandat sa vezi doar piedicile dintr-o afacere, ci si sansele de reusita pe care le ai indiferent de conditii.
     
  • Perseverenta. Lipsa ambitiei si a perseverentei nu te aduce pe culmile succesului, din contra te-ar putea conduce spre saracie.  Increderea in propria persoana este punctul cheie de reusita, iar pereseverenta este ingredientul necesar oricarei afaceri.
     
  • Cautarea certitudinilor. Oamenii de succes sunt de parere ca situatiile clare sunt mult mai simplu de urmat decat timpul pe care il pierzi pe un teren necunoscut. Incertitudinea in afaceri nu este o caracteristica pe care sa te poti baza, ci doar o pierdere de timp si de bani.
     
  • Atitudinea. Atitudinea in fata noului, dar si in fata situatiilor stresante trebuie sa fie intotdeauna una pozitiva. Scala succesului depinde in mare parte de actiunile pe care fiecare individ le intreprinde, dar si de actiunile celorlalti, asa ca este recomandat sa ai intotdeauna un control asupra propriilor decizii si actiuni.


Tags: abilitati managerialecalitatile antreprenorilorsucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

7 sfaturi pentru succes in afaceri

de Florin Amariei
16 Iun 2021
Daca iti propui sa intri in afaceri si iti doresti sa ai parte de succes, atunci ar fi bine sa citesti aceste 7 sfaturi. Nu iti va ocupa mult timp,...

Ce inseamna succes in afaceri?

de Camelia Diaconu
08 Apr 2021
Ti-ai pus vreodata intrebarea sincera „Oare ce inseamna sa ai succes in afaceri”? Dincolo de toate operatiunile pe care trebuie sa le faci,...

Succes in afacerile online. Cum il obtinem?

de Florin Amariei
29 Ian 2020
Daca ai o pasiune, o idee intreprinzatoare sau macar un pic de spirit comercial, obtii usor venituri generoase in cateva luni. Ori, de ce nu, poti...

3 lucruri pe care le fac oamenii de succes in afaceri. Imita-i!

de Catalin Chivu
13 Mar 2015
Vrei sa fii si tu un om de succes in afaceri si in viata de zi cu zi?  Iata 3 lucruri pe care le fac oamenii de succes in afaceri si pe care le...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]