Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi pentru succes in afaceri

de Florin Amariei 16 Iun. 2021 8156
4.05 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca iti propui sa intri in afaceri si iti doresti sa ai parte de succes, atunci ar fi bine sa citesti aceste 7 sfaturi. Nu iti va ocupa mult timp, dar poate vei obtine informatii utile cu care sa te inarmezi pentru a parcurge orice provocare iti apare in fata.

Nu spunem ca sunt cele mai bune sau ca vei gasi mai jos reteta succesului pe care n-a avut-o nimeni pana acum. Antreprenoriatul este o activitate atat de intensa in fiecare zi, incat e posibil sa uiti cateva lucruri elementare uneori. Iata 7 sfaturi care te vor ajuta sa ai succes in afaceri. 
 
1. Cunoaste-te pe tine insuti prima data
Cat de bine te stii? Cum reactionezi la situatii de stres? Care iti sunt punctele sensibile? Ce te enerveaza extrem de rapid? Cum rezista in fata a zeci sau sute de bariere care vin zilnic sau saptamanal? Cum relationezi cu familia/prietenii/amicii/cunostintele? Stii sa fii un lider bun? 
 
Adreseaza-ti toate intrebarile importante si care te scot din zona de confort. E bine sa stii sau cel putin sa aproximezi modul in care te vei prezenta in anumite instante. Sa fii afacerist in Romania presupune un job aproape full time. Nu trebuie sa te subestimezi, dar nici sa fii prea dur. Asigura-te ca poti aduce echilibru acolo unde e nevoie de el. 
 
Cunoscandu-te pe tine, ii vei putea ajuta pe altii sa se descopere.
 
2. Planifica tot, chiar daca stii ca e posibil sa nu iti iasa
Organizeaza fiecare ora a programului tau de munca prestabilit pentru o anumita zi. Daca la 10 trebuie sa te intalnesti cu un furnizor, fii la 9:50 acolo. Daca la 11 vine un potential client, fii acolo la 10:30. Fii punctual si pregatit intotdeauna sa satisfaci nevoile partenerilor tai de afaceri. Conteaza enorm de mult in relatia om - om. La urma urmei, impresia generala despre tine s-ar putea sa cantareasca mai mult pentru cineva decat intreaga ta afacere.
 
3. Operationalizarea afacerii
Stii ce vrei sa vinzi, cui si unde. Foarte bine! Stii, insa, ce e necesar pentru a vinde acel produs? Ai calculat fiecare cost in parte? 
 
Este esential sa te asiguri ca acesti bani cheltuiti pe productie, transport, marketing si angajati nu depaseste valoarea vanzarilor. Nu vei rezista mai mult de o luna pe piata. Un model de plan de afaceri cu explicatiile potrivite gasesti AICI!
 
4. Testeaza
Scoate-ti produsul in fata unui public divers. Ofera mostre. Discuta. Afla informatii direct de la consumator.
 
Zece zile de testare te va ajuta sa faci mutari vitale pentru a-ti garanta succesul.
 
5. Invata de la altii
Analizeaza-ti competitia si vezi ce greseli fac sau... ce lucruri bune fac! 
 
Invata de la ei si nu plati cu banii, timpul sau angajatii tai pentru erori care au fost deja facute. 
 
6. Cumpara publicitate oriunde stii ca este relevant pentru afacerea ta
Sau investeste in tehnici organice de ranking. Fa, insa, in asa fel incat sa apari primul acolo unde este produsul/serviciul tau cautat. Avem un ghid excelent despre acest lucru pregatit AICI. In trei ore afli TOT ce trebuie sa stii!
 
7. Nu te opri din invatat
Ai ajuns si ai vanzari bune, angajati care sunt platiti bine si muncesc eficient? Bravo. Nu uita, insa, ca e nevoie sa ramai in pas cu toate trendurile si sa te asiguri ca nu esti depasit de un novice care nici macar nu are banii tai!
 
Iti dorim succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: sfaturisuccesafacericum am succes in afaceriafaceri in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.05 din 5 - 21 voturi.

Articole conexe

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Productia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole

de Idei de afaceri
11 Mar 2024
Procesul de productie reprezinta ansamblul operatiunilor care vizeaza activitati economice organizate social ce consta in obtinerea de bunuri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]