Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 intrebari despre afaceri pe care trebuie sa ti le adresezi

de Florin Amariei 07 Oct. 2019 4682
4 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

E placut sa folosesti asistentul virtual al unui iPhone sau Samsung, nu? Afli informatiile pe care le doresti rapid, fara sa cauti tu. Nu mai irosesti timp pe lucruri triviale. Parca, totusi, ar fi mult mai bine ca un astfel de asistent virtual sa iti raspunda si la intrebarile pe care le ai despre lumea afacerilor. Iata care sunt cele 8 pe care trebuie sa ti le adresezi!

1. Ce problema rezolva ideea mea de afacere?
Daca nu poti raspunde la aceasta intrebare, atunci cum vei sti ca serviciul sau produsul oferite de tine sunt ceea ce trebuie pentru a-ti garanta succesul? Este una dintre intrebarile de baza de la care pleaca toate afacerile din lume si una pe care trebuie sa si-o adreseze orice antreprenor hotarat sa mearga pe propria cale.
 
2. Cum voi genera un venit stabil cu afacerea mea?
Trebuie sa stii care parti din afacerea ta iti vor aduce cei mai multi bani. Daca trebuie sa renunti la anumite cheltuiel, va trebui sa stii de unde poti taia sau le ce poti renunta pentru a-ti pastra profitabilitatea. 
 
3. Care parte din afacerea mea nu este profitabila?
Important: resursele sunt limitate. Afacerea ta trebuie sa sprijine doar acele vanzari care chiar produc bani. 
 
4. Este fluxul de trezorerie (cashflow-ul) pozitiv in fiecare luna?
Din nou, resursele financiare sunt limitate. Daca o parte din afacerea ta nu se autosustine cel putin, atunci va trebui sa gasesti o noua strategie pentru acea bucatica. 
 
5. Care este strategia ta de alegere a pretului?
Clientii platesc pentru valoare pe care o are serviciul/produsul respectiv pentru ei. Nu poti face profit pe o comoditate.
 
6. Ce rata de retentie a clientilor ai?
Daca afacerea ta pierde clientii vechi si se bazeaza doar pe gasirea de noi platitori pentru ceea ce oferi, atunci nu construiesti o afacere sustenabila. Privind in viitor este posibil sa nu fii pe piata mai mult de 5 ani.
 
7. Te vor recomanda clientii tai mai departe?
Nu are rost sa spunem multe aici, nu? Oferind servicii sau produse de calitate vei castiga noi clienti prin recomandarea de la cei multumiti. Este un aspect pe care nu il poti neglija. 
 
8. Ce strategie de social media ai?
Incredibil de importanta in 2019 si aproape vitala pentru unele afaceri este partea legata de promovarea online. Pregateste-te temeinic sau apeleaza la un expert!
 
Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: 8 intrebariafacerisuccesinformatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Productia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole

de Idei de afaceri
11 Mar 2024
Procesul de productie reprezinta ansamblul operatiunilor care vizeaza activitati economice organizate social ce consta in obtinerea de bunuri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]